Helikopterrel fognak megmenteni egy sekély vízben rekedt gyilkos bálnát

Vágólapra másolva!
Kanada nyugati partjainál partra vetődött egy gyilkos bálna március végén és elpusztult. Az állat borja életben maradt, de az apály miatt a lagúnában rekedt. A tervek szerint a borjút légi úton fogják kiemelni a területről, hogy újraegyesüljön a csordával.
Vágólapra másolva!

Az Origo korábbi cikkben már beszámolt róla, hogy Kanada nyugati partjainál partra vetődött egy gyilkos bálna. A megmentésére tett erőfeszítések ellenére az anyaállat elpusztult, de a lakosok és a hatóságok azóta is próbálják megmenti az állat árván maradt borját.

 A lagúnában rekedt bálnaborjút légi úton fogják kiemelni, hogy visszatérhessen a csordához.

Tisztviselők elmondták, hogy a tervek szerint a kétéves gyilkos bálnát egy hordozókötélbe helyezik, helikopterrel kiemelik, majd egy ketrecben helyezik vissza az óceánba. Megvárják, hogy a családja közel legyen, majd szabadon engedik.

Az állatmentők nem tudták kicsalogatni a fiatal orkát a területről, mióta terhes anyja az apály idején a lagúnában rekedt, és március 23-án elpusztult.

Paul Cottrell, a kanadai halászati minisztérium tengeri emlősökkel foglalkozó koordinátora szerint a mentés napokon belül megtörténhet, de a következő két hétben mindenképp sikerülni fog - írta az ABC.