Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

Vágólapra másolva!
Királyi kitüntetésben részesült Kamilla királyné, Katalin hercegné és Vilmos herceg - a hírt a Buckingham-palota jelentette be a minap.
Vágólapra másolva!

A súlyos beteg III. Károly kitüntetésben részesítette Kamilla királynét, Vilmos herceget és Katalin hercegnét. A hírt a Buckingham-palota közölte a minap, amiről a BBC számolt be.

Brit, Királyi, család,
A brit királyi család
Fotó: Getty Images/Chris Jackson / Getty Images/Chris Jackson

A brit uralkodó nagyobbik fia,  Vilmos herceg új címe alapján A Fürdő Rendjének nagy mestere.

Károly király 

Katalin hercegnét a Becsületrend királyi társává nevezte ki, ezzel tisztelve meg a közszolgálatáért és a művészetek támogatásáért végzett 13 éve tartó munkáját.

Ezt a kitüntetést kapta meg korábban Sir David Attenborough, Margaret Atwood, Dame Judi Dench, Sir Paul McCartney és Sir Elton John, előtte Stephen Hawking professzor és Sir Winston Churchill.

III. Károly emellett kinevezte feleségét, Camilla királynőt a Brit Birodalom Legkiválóbb Rendjének nagymesterévé. 

Ez a tisztség a második legmagasabb rangú a rendben.

A királyi család rengeteg nehézséggel küzd manapság, az összes közül a legfontosabb, hogy mind az uralkodó, mind angol menye rákkal küzd. Mindig jó kapcsolatot ápoltak egymással ketten, de most a hírek szerint különösen közel kerültek egymáshoz.

Azt nem tudni, hogy milyen daganatot diagnosztizáltak náluk, de az biztos, hogy kezelésekre járnak. 

III. Károly a minap meglepő dolgot tett, istentiszteletre vitte feleségét egy közeli templomba, a képeken úgy tűnt, jól van. Katalin hercegné pedig a kisebbik fia születésnapjára készült, Lajos herceg kedden lett hatéves. A walesi hercegi pár megosztott egy fotót, amin a fiú boldog, és fülig ér a szája. A súlyos beteg III. Károly februárban tért vissza a hivatalába.

Az édesanya, amikor bejelentette, hogy beteg, azt is elmondta, hogy férjével minden erejükkel azon vannak, hogy gyerekeik normális életet tudjanak élni, és minél kevesebbet kelljen aggódniuk érte. Ehhez arra volt szüksége, hogy elvonuljon a nyilvánosság elől, és ezt egy-két kivételtől eltekintve be is tartja, nem tesz közzé bejegyzéseket, és nem megy rendezvényekre.