Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az iráni támadásról: Az USA nem fog hezitálni

Lloyd,Austin,amerikai,védelmi,miniszter
Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai védelmi miniszter elítélte Irán szombat éjjeli Izrael elleni támadását, és felszólította az országot, hogy azonnal állítsa le a további támadásokat.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, példátlan támadás történt szombat éjjel: Irán 300 rakétát és drónt lőtt ki Izraelre.

Az amerikai védelmi miniszter elítélte a támadást, és felszólította az országot, hogy azonnal állítsa le a további támadásokat. 

Lloyd,Austin,amerikai,védelmi,miniszter
Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter
Fotó: AFP / US Secretary of Defense Lloyd Austin meets with Philippines President Ferdinand Marcos Jr., at the Pentagon in Washington, DC, on April 12, 2024. (Photo by OLIVIER DOULIERY / AFP)

Úgy fogalmazott, hogy az USA nem keresi a konfliktust Iránnal, hozzátette, nem fognak hezitálni, ha meg kell védeniük saját magukat és Izraelt.

Az amerikai erők továbbra is készenlétben maradnak, hogy megvédjék az amerikai csapatokat és partnereket a régióban, további támogatást nyújtsanak Izrael védelméhez, és fokozzák a regionális stabilitást.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterelnök azt mondta, Magyarország határozottan elítéli a támadást. Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot, nemrég pedig egy bejegyzést tett közzé, amelyben azt írta, imádkozik az izraeli nép biztonságáért.