Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 823. napjáról.

 

06:23
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:27
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

11 halott, 40 sebesült a Harkovot ért orosz csapásban

 Legalább 11-en meghaltak, 40-en megsebesültek a harkivi barkácsáruházat ért tegnapi orosz csapásban - jelentette Oleh Szinyehubov kormányzó.

 

06:29
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Légiriadó, robbanások Kijev környékén

Május 26-án robbanásokat hallottak Kijev környékén, Oroszország az éjszaka folyamán nagyszabású légitámadást indított, ami után országszerte légiriadót rendeltek el.

 

07:29
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb légicsapás-sorozat zúdult Ukrajnára

Az oroszok május 26-án éjjel nagyszabású légitámadást indítottak Ukrajna ellen, több régióban robbanásokat okozva. A támadásokban legalább három ember megsebesült.

 

08:16
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Csaknem 13 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 6431-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6459-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.

Közleményük szerint a beléptetettek közül a rendőrség 62 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

09:21
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Zsitomirban

Robbanások hallatszottak Zsitomir városában a folyamatos orosz rakétafenyegetés közepette – jelentették a helyi Telegram csatornák május 26-án éjjel. 

10:39
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország Szumit támadta

Szumiban 174 robbanást rögzítettek. Az orosz egységek aknavetőkkel és Grad MLRS fegyverekkel támadtak. Znob-Novhorodske falu szenvedte el a legsúlyosabb támadást, itt 59 robbantást hajtottak végre az orosz tüzérek. 

11:19
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Gázvezetékek rongálódtak meg egy orosz régióban

A Belgorod régiója elleni támadások épületeket és gázvezetéket rongáltak meg - jelentette a régió vezetője, Vjacseszlav Gladkov május 25-én.

11:51
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás érte Kurszkot és Orjolt

Az éjszaka folyamán az orosz légvédelmi erők 10 ukrán drónt lőttek le Kurszk régióban és hármat Orjolban – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

13:03
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország előrenyomult Staromaiorske térségében

Az orosz egységek előrenyomultak a Donyecki Népköztársaságban, Staromaiorske falu területén - számolt be Vlagyimir Rogov a TASS-nak.

13:48
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Hmelnickijben forró a helyzet

A lakosok robbanásokat hallottak Hmelnickij régióban május 26-án reggel, országos légiriadó közepette – jelentette a Suspilne hírügynökség. 
 

14:52
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna Donyecket és Gorlovkát támadta

Vasárnap délelőtt az ukrán katonák öt 155 mm-es lövedéket lőttek ki Donyeckre és Gorlovkára – számolt be a DPR képviselete a Telegram csatornáján.

16:00
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország kiterjesztette Rabotinonál az ellenőrzési zónát

Az orosz hadsereg kiterjesztette a Rabotino feletti ellenőrzési zónát – jelentette Vlagyimir Rogov, az „Együtt vagyunk Oroszországgal” nevű zaporizzsjai közéleti mozgalom elnöke.

Rogov korábban az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) több irányban történő visszavonulásáról beszélt Zaporizzsja térségében. Elmondása szerint az ukrán csapatokat már kiszorították Rabotinóból Urozsajnoje és Sztaromajorsko falvakból.
 

16:54
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz csapás ért F-16-osokat és ATACMS rakétákat tároló lőszerraktárat

Az Orosz Fegyveres Erők (AF) erőteljes csapást mértek az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) raktárára a Dnyipropetrovszk régióbeli Pavlograd városában – számolt be a Mikolajiv földalatti koordinátora, Szergej Lebegyev. Hozzátette, a támadás időpontjában amerikai ATACMS rakéták lehettek  helyszínen.

Lebegyev szerint tegnap este orosz csapatok sorozatos támadást hajtottak végre katonai és energetikai létesítmények ellen is a Hmelnyickij régióban található Sztarokonsztantyinov városában. Elmondása szerint az egyik csapás katonai repülőteret ért.

A sztarokonstantinovi katonai repülőtér folyamatosan az orosz csapások célpontjává válik. Lebegyev szerint amerikai F-16-os vadászgépek fogadására készülnek ott. A katonai repülőtér területén bombaraktár, gyakorlópálya, valamint vasbeton- és aszfaltgyárak, a regionális fogyasztói szövetség raktárai és egy elektromos alállomás található.

 

19:49
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ezt üzente Volodimir Zelenszkij a harkivi támadás után

Zelenszkij arra kéri a világ vezetőit a Harkivot ért támadás után, hogy vegyenek részt az ukrajnai békecsúcson. Az ukrán elnök sürgeti Joe Bident és Hszi Csin-pinget, hogy mutassák meg vezető szerepüket, és küldjenek üzenetet Moszkvának – írja a The Guardian.

19:51
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Fegyver- és lőszerhiány az ukrán oldalon - videó

Nincs elég fegyverük és lőszerük az ukránoknak – mondja videójában a Sky News szakértője. A katonák azt mondták neki, hogy miközben az oroszok haladnak előre, ők a töltényeiket számolják. 

 

19:52
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Videón a karkivi támadás

Itt van a pillanat, amikor az orosz katonák egy zsúfolt bolthoz érkeztek Harkivban, Ukrajna második legnagyobb városában. Legalább négy ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek.

 

20:17
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Így védi Ukrajna drónosztaga Harkivot – videó

Lyptsi faluban az ukrán erők tompították Oroszország harkivi offenzíváját, a támadást, amire senki nem számított. Egy ukrán egység tagjai, akik Peaky Blinders-nek hívják csoportjukat a kultikus tévésorozat után, már a háború kitörésekor az utcára mentek: sörétes puskákkal, civil ruhában védekeztek. A csoport olcsó, kis drónokat használ az oroszok megfékezésére – derül ki a BBC videójából.

 

20:52
május 26, 2024
Vágólapra másolva!

Tovább emelkedett a halálos áldozatok száma Harkivban

11-re emelkedett a kelet-ukrajnai Harkivban egy üzlet ellen elkövetett orosz támadás halálos áldozatainak száma – közölte a régió kormányzója, amiről az Al Jazeera számolt be. Volodimir Zelenszkij elnök aljasnak nevezte a támadást. A The New York Times azt írja, a háború tönkretette Ukrajnát, Oroszország még távolabb került a Nyugattól, és gazdasági bizonytalanság van világszerte.

Rendőrök egy épület romjainál Harkivban 2024. május 22-én, miután orosz bombatámadás érte a kelet-ukrajnai várost.
Rendőrök egy épület romjainál Harkovban, miután orosz bombatámadás érte a kelet-ukrajnai várost.
Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov

 

04:41
május 27, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről