Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Narancssárgára változott égbolt okozott riadalmat Angliában - videó

Vágólapra másolva!
Robbanás történt egy műtrágyagyárban az angliai Billinghamben. Dinitrogén-oxid gázfelhő szabadult fel, ami narancssárgára színezte az égboltot a kisváros felett.
Vágólapra másolva!

Narancssárga dinitrogén-oxid gázfelhő szabadult a levegőbe a Durham megyei város felett, miután egy műtrágyagyárban ipari baleset történt. A mentőszolgálat a Billinghamben található CF Fertilisershez sietett, miután a közelben lakók 12:30 körül hangos robbanást halottak és furcsa füst szállt fel a gyár épületéből.

Néhány lakos attól tartott, hogy az anyag káros lehet, de a vállalat megerősítette, hogy a lakosságot nem fenyegeti veszély.

A CF Fertilisers hozzátette, hogy a salétromsav üzemben történt robbanás után a biztonsági rendszerek működésbe léptek, így a gázkibocsátás öt percen belül megállt.

A gáz gyorsan eloszlott a légkörben, ami azt jelenti, hogy a lakosságra nézve nincs semmilyen káros következménye.

Az egyik szemtanú a füstről készült videót osztott meg az X-en, mondván: 

Csúnya felhő szállt fel a Billingham Manufacturing Plantből, és most az összes riasztó megszólalt, pedig nincs 10 óra. Zárják be az ablakokat és az ajtókat!

Arra utalt, hogy a helyszínen lévő riasztókat általában keddenként 10 órakor tesztelik. Mások szerint a robbanás hatalmas vegyi robbanásnak tűnt, és úgy hangzott, mintha egy repülőgép szállt volna fel.

A rendőrség szóvivője a következőket mondta: 

A mentőszolgálat egy műtrágyagyár Haverton Hill-i telephelyén járt, miután bejelentést kaptunk egy ipari incidensről, amely során a létesítményből kis mennyiségű gáz szabadult fel. Ez mostanra eloszlott és nem érkezett jelentés arról, hogy bárki megsérült volna. A lakosságot fenyegető további kockázatokkal nem kell számolni.

Az üzem biztonsági rendszere a terveknek megfelelően működött, és az üzemet biztonságosan leállították, öt percen belül megállítva a kibocsátást. Az incidensnek vége, és a lakosságot nem fenyegeti veszély. Az incidens teljes körű kivizsgálása következik - írta a Daily Mail.

Robbanás színezte narancssárgára az égboltot az Egyesült Királyságban.
Robbanás színezte narancssárgára az égboltot az Egyesült Királyságban.
Fotó: @guyrbailey / X

Vészhelyzet alakult ki egy orosz üzemben is tavaly. A Cseljabinszki Kohászati Üzem egyik kohójában vészhelyzet alakult ki, amelynek következtében narancssárga füst kezdett terjengeni a környéken.

Robbanás történt egy indiai vegyi üzemben is, kilencen meghaltak. A detonációt a vegyületek nem megfelelő keverése és tárolása okozta.

Robbanás volt egy spanyol vegyi üzemben is, egy ember meghalt, többen megsérültek. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről