Kiderült, mire készül Putyin

Horizontal HEADSHOT ATTITUDE GESTURE POLITICS
Vlagyimir Putyin monstre tájékoztatóra készül
Vágólapra másolva!
A török külügyminiszter egy magán televíziós csatornának adott interjújában beszélt arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a tervek szerint hamarosan Törökországba látogat – írta meg az ABCNews. A portál szerint Hakan Fidan azt is elárulta, hogy az orosz elnök látogatásának kiemelt célja, hogy egy új megközelítést dolgozzanak ki az ukrán gabonaexport Fekete-tengeren keresztül történő engedélyezésére Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.
Vágólapra másolva!

Hakan Fidan interjújából kiderül, hogy a gabonamegállapodás lehetséges megújítása lesz az egyik kiemelt téma a két elnök között.

A TALÁLKOZÓN KIEMELT FIGYELMET FORDÍTANAK MAJD EGY ÚJ MEGKÖZELÍTÉSRE, AMELY BIZTOSÍTANÁ AZ UKRÁN GABONAEXPORTOT A FEKETE-TENGEREN KERESZTÜL.

– mondta Fidan, utalva a korábbi megállapodásra, amely egy évig tartott, mielőtt Oroszország júliusban kilépett. Akkor Oroszország azt mondta, hogy a megállapodást felfüggesztik mindaddig, amíg nem teljesítik az orosz élelmiszerek és műtrágyák világhoz juttatására vonatkozó követeléseket.

A hivatalos látogatáson Törökországban tartózkodó Vlagyimir Putyin orosz elnök török partnere, Recep Tayyip Erdogan társaságában az ankarai elnöki palotánál tartott fogadási ünnepségen még 2018. április 3-án. Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Fidan szerint

Erdogan Putyinnal is tárgyalni fog a szíriai biztonságról és az energiaügyi együttműködésről.

Bár Fidan nem részletezte a látogatás pontos időpontját, a török sajtó február 12-ét említette, mint a várható dátumot.