Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 529. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
07:50
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket itt találja.

07:54
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Támadó drónok Mikolajiv felett

Mikolajiv megye kormányzója, Vitalij Kim szerint kilenc drón repült a régió felett, amik északnyugat felé haladtak.

08:02
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 17 ezer menekült érkezett szombaton

Magyarország területére 2023. augusztus 5-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7752 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 9998 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 104 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

09:47
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna több F-16-ost kér

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter további fegyverek adását kérte az ukrán hadseregnek a közelmúltbeli támadás után, amely augusztus 5-én egy vérátömlesztő központot ért Harkov megyében.

10:43
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Visszavert orosz támadás Zaporizzsja megyében

Ukrajna visszavert egy orosz offenzívát a Zaporizzsja megyei Robotyne falu közelében, körülbelül 20 kilométerre délre Orihivtól – közölte a vezérkar.

12:36
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz veszteségek Ukrajna szerint

Az ukrán fegyveres erők tájékoztatása szerint a háború kezdete óta meghalt 250290 orosz katona, valamint többek közt megsemmisült 4242 orosz tank, 18 hajó és 315 repülő.

13:34
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

30 rakétát és 27 drónt lőttek ki az éjszaka

Az ukrán légierő augusztus 6-án jelentette, hogy 30 rakétát és 27 kamikaze drónt lőtt le a légvédelem az éjjel a legutóbbi orosz támadása során, amely több hullámban érkezett.

A légierő szerint Oroszország 14 Kalibr rakétát és három Kinzhal rakétát lőtt fel a támadás első hullámában.

14:34
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Közel 500 gyerek halt meg a háború kezdete óta

Hivatalos jelentések szerint 499 ukrán gyerek meghalt és 1090 megsebesült a háború kitörése óta.

15:06
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Legalább hárman meghaltak Harkovban

Oleh Szinjehubov, Harkov megye kormányzója szerint legalább három ember meghalt, hat másik pedig megsebesült a Harkov elleni orosz támadásokban az elmúlt 24 órában.

15:56
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán dróntámadás Oroszország ellen

Egy Moszkva felé tartó drónt lőtt le az orosz légvédelem helyi idő szerint 11 óra körül - közölte Szergej Szobjanyin polgármester augusztus 6-án.

Az orosz állami média, a TASZSZ arról is beszámolt, hogy ideiglenes korlátozásokat vezettek be a Vnukovo nemzetközi repülőtéren a dróntámadás miatt - a repülőtér Moszkva központjától 30 kilométerre délnyugatra található.

16:48
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Civil áldozatok

Két ember meghalt, két másik pedig megsebesült az Ukrajna donyecki területei elleni orosz támadásokban az elmúlt 24 órában - jelentette Pavlo Kijrilenko kormányzó augusztus 6-án.

17:43
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

A Playboyban mutogatja magát az ukrán politikusfeleség

Egy feltételezett merényletkísérletet túlélő ukrán politikus felesége a Playboy címlapjára került. A háború kitörése óta ez az első alkalom, hogy a magazint újra kiadták Ukrajnában.

Iryna Bilotserkovets elvesztette egyik szemét és több műtéten esett át, miután egy lövöldözés során megsebesült, miközben gyermekeivel Kijevben utazott az orosz invázió első napjaiban.

A televíziós műsorvezető és modell nem tudja, hogy a kijevi polgármester egyik segítőjének feleségeként ő volt-e a támadás célpontja, vagy kereszttűzbe került, de a támadásért az oroszokat okolják.

A nő azóta az ukrán ellenállás jelképévé vált.

18:42
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna rakétatámadást indított a Krím-félsziget ellen

Az orosz média három vagy négy robbanásról számol be a krími Chongar hídnál.

Szergej Akszjonov, a Moszkva által ellenőrzött Krím-félsziget oroszok által beiktatott vezetője szerint Ukrajna rakétákkal támadta a hidat.

"Az ellenség rakétacsapást mért a Krím északi részén lévő Chongar híd térségére" - közölte a Telegramban.

Elmondta, hogy bár a rakéták többségét lelőtték, egynek sikerült célba érnie.

"A híd burkolatában károk keletkeztek, a javítási munkálatok már megkezdődtek. Áldozatok nincsenek" - írja a Sky News.

19:56
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Andrij Jermak: Erősödött Ukrajna helyzete a dzsiddai tárgyalások nyomán

Erősödött Ukrajna helyzete a szaúd-arábiai Dzsiddában zajlott, a béke elősegítését hivatott tárgyalások nyomán - jelentette ki vasárnap Andrij Jermak, az ukrán elnök hivatalának vezetője.

Jermak, aki a kijevi vezetést képviselte a találkozón, arról számolt be, hogy ugyan eltérő álláspontok fogalmazódtak meg, de a hozzávetőleg 40 részt vevő ország képviselői kiálltak az ENSZ Alapokmánya, a nemzetközi jog, valamint az államok szuverenitásának és területi épségének tiszteletben tartása mellett.

"Éppen ezeken az elveken alapul Volodimir Zelenszkij ukrán elnök békejavaslata, amelyet részletesen ismertettünk" - hangsúlyozta Jermak. Mint mondta, az országok már fontolóra is vették, hogy milyen szerepet játszhatnának ennek megvalósításában.

Zelenszkij elképzelése orosz háborús bűnösök elítélésére szolgáló törvényszékek felállításán, biztonsági garanciákon, valamint az orosz csapatok kivonásán alapul Ukrajna területéről.

20:54
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

Gázvezeték sérült meg a Krím-félszigeten egy ukrán támadásban

Egy ukrán rakétacsapás megrongált egy gázvezetéket a Krím-félszigeten, a támadás követeztében 20 ezren maradtak gáz nélkül - közölték orosz tisztviselők.

A Henichesk közelében lévő Arabat-túrzásnál található gázvezeték a csapás következtében kigyulladt, de a lángokat azóta eloltották - közölte Herszon régió Moszkva által kinevezett kormányzója.

Vlagyimir Saldo elmondta, hogy a javításoknak a következő két napban be kell fejeződniük - írja a Sky News.

22:19
augusztus 06, 2023
Vágólapra másolva!

5,5 tonnás bombát használ Oroszország

Oroszország a "legjobb fegyvereit", köztük a repülőgép-hordozók megsemmisítésére szánt lőszereket használ az ukrán gabonakészletek ellen - állítja a brit védelmi minisztérium.

A britek szerint mióta Oroszország július 17-én kilépett a fekete-tengeri gabonamegállapodásból, "több ezer tonna" gabona semmisült meg.

Az Egyesült Királyság szerint Oroszország Kh-22-es 5,5 tonnás lövedékeket használ, amelyeket eredetileg repülőgép-hordozók megbénítására terveztek, hogy ukrán silókat és infrastruktúrát támadjon - írja a Sky News.

06:27
augusztus 07, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.