Vágólapra másolva!
Kevés olyan színésznő van, aki szeretné az öregedés gondolatát és ne tenne meg mindent azért, hogy fiatalabbnak, szebbnek mutassa magát, mint amilyen. Catherine Deneuve azonban egészen máshogy látja a dolgot.
Vágólapra másolva!

A 62 éves színésznő még ma is számtalan ajánlatot kap, több kozmetikai cég is rendszeresen keresi, mivel még most is legendás szépségnek tartják. Catherine Deneuve azonban már nem akar szimbólum lenni, és a szépségből is teljesen elege van. Állítása szerint ugyanis a tökéletes külső sokkal inkább teher, mint élvezet, nem szabaddá tesz, hanem bezárja az embert, mivel folyamatosan csak mások elvárásait kell szem előtt tartania.

"Én sosem engedhettem el magam, hiszen mindig meg kellett felelnem a rólam kialakult képnek. A világ egyik legszebb asszonyának tartottak, és ez azt jelentette, hogy nem lehettem slampos vagy szomorú, mindig kifogástalan ruhában kellett megjelennem a nyilvánosság előtt. Az állandó készenlét, a megszokássá váló mosolygás előbb-utóbb teherré vált" - mesélte Catherine Deneuve, aki még idős kora ellenére is a legszebb nők közé tartozik. Állítása szerint azonban ez őt már egy cseppet sem érdekli, öregkorában szeretne végre egyedül lenni és nem a nyilvánosság előtt pózolni. "Többé már nem akarok megfelelni az elvárásoknak, szinte az egész életem erről szólt" - tette hozzá.