Pénteki horoszkóp

Vágólapra másolva!
A Hold ma a Halak jegyében jár, szemben áll a Merkúrral és a Marssal. Nehezen fogalmazzuk meg a gondolatainkat, és könnyen összetűzésbe kerülhetünk a többi emberrel.
Vágólapra másolva!

A Hold a nap legnagyobb részében még a Halak jegyében jár. Rózsaszín szemüvegen keresztül láthatjuk a világot, és még a legrealistább emberből is előtörhet az álmodozó költő. Minden megnyilvánulásunk érzelmi jellegű, könnyen meghatódunk egy filmen vagy kicsordul a könnyünk, ha egy olyan dalt hallunk a rádióban, ami szép emlékeket idéz fel bennünk. Érdemes ma hallgatni az intuíciónkra, de ne keressünk mindenhol "égi jeleket", amelyek segítenek megoldani a problémáinkat. A Halakban járó Hold hajlamosít arra, hogy a könnyebb utat válasszuk és olyan döntéseket hozzunk, amelyekkel magunkat is becsapjuk. Kérdezzük meg magunktól, életünk melyik területén vagyunk hajlamosak a "ködösítésre", melyek azok a témák, amelyekben inkább eltitkoljuk a valós érzelmeiket, ahelyett hogy nyíltan és őszintén kimondanánk őket.

Ma a Hold szemben áll a Merkúrral és a Marssal. Még ha egyébként igen beszédesek vagyunk, ma gondjaink támadhatnak a kommunikáció terén. Nehezen fogalmazzuk meg gondolatainkat, és éppen ilyen nehezen értjük meg a környezetünkben élő embereket. Különösen akkor kell keresgélnünk a szavakat, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rájuk: ha az érzelmeinkről van szó.

Tehát a mai napon ne valljunk senkinek szerelmet, mert lehet, hogy egyáltalán nem fogja érteni, miről beszélünk. Talán még mögöttes okokat is kutat majd vallomásunk mögött. Hagyatkozzunk ma a racionális információk megvitatására. Talán így nem keveredünk nagyobb bonyodalomba. annak ellenére, hogy ma senki nem lesz a szavak embere, kifejezetten jót tehet, ha kedvesünkkel töltjük az estét, és tettekkel, cselekedetekkel mutatjuk ki szeretetünket.

Legyünk azonban óvatosak, mert a mai napon sokkal inkább magunkkal ragadhatnak minket az érzelmek, mint egyébként. Azt érezhetjük, hogy nem tudunk gátat szabni nekik, és komolyan eluralkodhatnak rajtunk az indulatok. Sokkal kevésbé leszünk toleránsak, mint más napokon, és hajlamosak lehtünk olyan dolgokat is kimondani, amelyeket később borzasztóan megbánunk. Különösen nőrokonainkkal való kapcsolatunkban következhetnek be nehéz pillanatok, könnyedén összekaphatunk az édesanyánkkal vagy az anyósunkkal. Próbáljuk meg a bennünk felgyülemlett feszültséget valamilyen fizikai aktivitással levezetni, mintsem hogy mindenkivel összevesszünk, aki csak hozzánkszól.