Pestós polentapizza

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten puliszkás ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Egy lábasba tegyünk egy liter vizet, egy kevés sót és egy evőkanálnyi vajat. Forraljuk fel, majd óvatosan, állandó kevergetés mellett öntsünk bele 20 dekányi kukoricadarát. Főzzük 10-12 percig, de közben kevergessük, mert nagyon könnyen leéghet.
Ha elkészült, öntsük egy kivajazott tepsibe vagy pizzasütő formába. Vigyázzunk arra, hogy csak egy centi vastag legyen.
Egy serpenyőbe öntsünk egy evőkanál olívaolajat, forrósítsuk fel, majd tegyünk bele csíkokra vágott zöldségeket (cukkínit, paprikát, gombát, lilahagymát), pároljuk 1-2 percig.
A tepsiben levő kukoricakását kenjük meg pestóval, szórjuk rá a lepirított zöldségeket, szeleteljünk rá mozarella sajtot. Forró sütőben süssük 20-25 percig.