Bazsalikomos barackital

Vágólapra másolva!
A fűszernövények nemcsak hagyományos módon használhatók, hanem különleges párosításokban is érdemes megízlelni őket. A barackkal például nagyon jól passzol a rozmaring, a bazsalikom, az eper szintén a bazsalikommal finom, a körtéhez megy a zsálya, az ananászhoz pedig a chili.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 csokor friss bazsalikomlevél, 3-4 szem érett őszibarack, 3 dl natúr joghúrt, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál búzacsíra, 5-6 szem jégkocka

A bazsalikomleveleket mossuk meg jól, tépkedjük össze és tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a meghámozott és feldarabolt őszibarackot, a joghurtot, a mézet, a jégkockát és a búzacsírát. Pár percig turmixszoljuk, majd töltsük üvegpoharakba.

Elkészíthetjük nektarinnal, sárgabarackkal és érett körtével is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei