A tükör helye a lakásban

Vágólapra másolva!
Azon kívül, hogy a tükör mindennapi szépítkezésünk nélkülözhetetlen eszköze, a lakberendezők is előszeretettel használják különösöen szűk terekben, melyet tágasabbá varázsol - legalábbis optikailag. A tükörnek a vaszati is elsősorban ezt a tulajdonságát alkalmazza, valamint azt, hogy a felülete visszaveri az energiákat.
Vágólapra másolva!

Különböző témák kapcsán többször is szóltunk már a tükrök használatáról, a velük való korrekciók lehetőségéről, valamint esetleges káros hatásukról is. Foglaljuk most össze a tükrök használatának lehetőségeit!

A vaszati energetikai törvényeinek értelmében egy tér északi, északkeleti és keleti része pozitív, míg a dél, délnyugat, nyugati terület negatív energiapotenciállal rendelkezik. A vaszati egyik fontos törekvése, hogy a pozitív energiákat erősítse, míg a negatív energiákat gyengítse. Erre több lehetőség is kínálkozik, melyek közül az egyik az, hogy a pozitív energiapotenciálú területeket megnöveljük. A tér növelésének pedig az egyik lehetséges módszere a tükrök elhelyezése.

Ezzel el is érkeztünk a tükrökkel való korrigálás legalapvetőbb lépéséhez. Helyezzünk tükröt egy helyiség vagy a lakás északi, északkeleti, keleti falaira, különösen akkor, ha e falak zártak, vagy a lakás északkeleti részén túlságosan szűkösek, kicsik a helyiségek. Ennek értelmében a fürdőszobában törekedjünk a kézmosót úgy elhelyezni, hogy az a fürdő északi vagy keleti falán legyen, így a hozzá kapcsolódó tükör is kedvező helyre kerülhet.

Gyakran előfordul, hogy lakásunk északi, északkeleti, keleti vagy középső részére kerülnek a nagy - mozdíthatatlan - gardróbszekrények. A gardróbszekrények lakásunknak ezeken a részein igen kedvezőtlen helyen vannak, hisz nemcsak lezárják a teret, de tekintélyes súlyt is képeznek, amelyek csökkentik az adott tér energiapotenciálját. E nagy szekrények negatív hatásán enyhíthetünk, ha az ajtajukra tükröket szerelünk fel. Még egyszer hangsúlyozom: ez a megoldás csak akkor javallott, ha ezek a szekrények északon, észekkeleten vagy keleten vannak, illetve a középső résznek is ezen égtájak felé eső részén.

Egy másik lehetősége a tükrökkel való korrigálásnak az, ha hiányzik otthonunk északi, északkeleti vagy keleti része, amely szintén otthonunk egyik kedvezőtlen tulajdonsága. Ebben az esetben is fölszerelhetünk tükröket a hiányzó területekkel szomszédos falakra - de megint csak a már említett égtájakra!

Forrás: [origo]

A fürdőszobában törekedjünk a kézmosót úgy elhelyezni, hogy az a fürdő északi vagy keleti falán legyen, így a hozzá kapcsolódó tükör is kedvező helyre kerülhet


Nemrégiben jelent megy egy cikkem a különböző égtájakra került bejárati ajtókról. Abban a cikkben említettem, hogy nem különösebben szerencsés a déli és nyugati bejárati ajtó, a délnyugati pedig a lehető legszerencsétlenebb. Ha ilyen kedvezőtlen helyre került a bejárati ajtónk, megnövekszik az esélye, hogy negatív energiák lépjenek az otthonunkba, melyek kedvezőtlen hatással lehetnek az életünkre. Ilyen esetben - a szükséges egyéb óvintézkedéseken túl - sokat segít a bejárati ajtóval szemben, elhelyezett tükör. Ebben az esetben a tükör az előszoba északi, északkeleti vagy keleti részére fog esni, tehát erősíteni fogja annak pozitív energiáit, ugyanakkor visszaveri, kiűzi az ajtón bejövő negatív energiákat. Úgy is szoktuk mondani, hogy e kellemetlen energiák amint meglátják magukat a tükörben, ijedtükben elmenekülnek.

Hol ne használjunk tükröt?

Soha ne tegyünk tükröt egy helyiség déli, délnyugati vagy nyugati falára.
Ne tegyünk tükröt a bejárati ajtóval szembe, ha az kedvező helyre került.
Ne tegyünk tükröt a hálószobába. Ha mindenképpen szeretnénk egy kis fésülködő asztalkát a hálónkba, az olyan távol legyen az ágyunktól, hogy az ágyban fekve ne lássuk magunkat benne, vagy pedig éjszakára takarjuk le.

Ne tegyünk tükröt délre, délnyugatra, nyugatra, sőt délkeletre és északnyugatra még akkor sem, ha otthonunk ezen területei hiányoznak! Tény - és ebben a vaszati is a feng shui teljes mértékben egyetért -, hogy lakásunk bármelyik területe is hiányzik, az kedvezőtlenül hat az otthonunk energiamezejére. A tükrökkel való területpótlás azonban csak az északi, északkeleti és keleti hiány esetében megengedett!

Ha e néhány "tükrös trükköt" megfogadjuk, és elvégzünk egy-két ezzel kapcsolatos apró átalakítást, otthonunk energiái úgy megváltozhatnak, hogy szinte rá sem fogunk ismerni.