Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Az intelligens próbafülke megmondja, mi áll jól

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HölgyfórumA QinetiQ rendszer 3D digitális kamerákat használ, amelyek nem csak felvételeket készítenek, de pontos méréseket végeznek a test több mint 1000 pontján. A próbafülkében hat kamera vesz föl adatokat, és egy számítógépnek küldi el, amelyben egy szoftver az adott testalkathoz hozzáilleszti a különböző stílusú ruhákat.

A feltalálók szerint a számítógép képes olyan megállapításokat tenni, mint például: "Ebben a ruhában túl nagy a feneke." Douglas Millard, a QinetiQ-et előállító cég szóvivője elmondta, hogy a szerkezet arra is képes, hogy megmondja, melyik ruha passzol az emberre és melyik nem. "Az ember, ha akarja, nem veszi figyelembe a QinetiQ tanácsait. De nagyon hasznos ez a rendszer azoknak, akiknek reménytelenül nincsen érzékük az öltözködéshez."

A rendszer nagy előnye az is, hogy olcsó. Ha sorozatban gyártják, a kamerák darabja 30 fontért megvehető lesz. A jelenleg kapható, hasonló képességű kamera 20 000 fontba kerül. A QinetiQ kamerái olyan érzékenyek, hogy képesek megkülönböztetni az egypetéjű ikreket is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről