"Bele tudok szeretni egy szép szempárba"

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

fotó: HölgyfórumMa este előadása van Győrben, és viszi a barátnőit is. Egyikük könyvet ír róla, s a kocsiban van igazán lehetőség a nagy beszélgetésekre. A pincérnő kihozza az édességeket, Andi belekóstol, s közli: hát, igen, így kell élni - felséges! Most már akár kezdhetjük is a beszélgetést.

- Úgy tudom, mostanában ért véget a távkapcsolata.
- A kapcsolat nem ért véget, csak a szerelem barátsággá szelídült. Rá kellett jönnöm, hogy a távolság a legszebb romantikus lángolást is meg tudja fakítani. Úgyhogy itthoni tendert írtam ki magamra. Jön a nyár, sok lesz a szabadidőm, izgatottan várom a pályázókat - mondja huncut kacsintással.

- Az egyedüllét nem feltétlenül jelent magányt.
- Tényleg nem. Igazából ez folyamatosan változik - egyik nap így érzem, a másikon úgy. De nagyon sokat dolgozom, ezért időm sincs folyamatosan töprengeni a problémán. Jól megvagyok. Nem ez tölti ki a központi helyet az életemben, de ha egyszer megoldódik, boldog leszek.

- Egyik interjújában azt olvastam, Szulák Anditől félnek a férfiak...
- Ez a kijelentés ilyen formában meglehetősen médiabarát. Úgy tűnik, manapság kell valami szlogen, hogy egy újságot megvegyenek. Szulák Anditól félnek a férfiak - az ilyen címlap nyilván több eladott példánnyal kecsegtet. Az azonban tény és való, hogy a férfiaknak kihívás az olyan típusú nő, mint én. Egy nő, aki egyedül is megáll a lábán, önfenntartó és még sikeres is a munkájában. Az a fajta kerekség - szakmailag, anyagilag, erkölcsileg -, amit én képviselek, óhatatlanul egyfajta megfelelési kényszert vált ki sokakban. Nem tudnak vele mit kezdeni. Ugyanakkor hál' istennek akadnak olyanok is, akik nem rohannak el előlem sikítva, lobogó hajjal.

- Az aktív keresésnek vagy a passzív várakozásnak a híve?
- Ennek a kettőnek. Változó sorrendben.

- Hogyan lehet egy ilyen öntudatos hölgynek udvarolni?
- Egy interjúban nemrég megadtam az e-mail címemet. Azóta számos, nagyon kedves elektronikus üzenetet kaptam. (Nem csak udvarlósakat, a legtöbb hölgyektől jött.) Van olyan is, amikor telefonon keresnek, sőt akár személyesen is odajönnek, megszólítanak. Az ilyesminek - persze, csak ha kedves, és nem tolakodó - általában örülök, és első körben mindig udvariasan reagálok. Engedem, hogy az úr megüsse a számára legmegfelelőbb hangnemet, s ha az számomra imponáló, akkor folytathatjuk az ismerkedést.

- Milyen típusú férfiakat talál vonzónak?
- A jó humor nagyon fontos. Imádom a derűs embereket. Az se baj, ha kicsit elvont, vagy éppen ellenkezőleg: megrögzötten racionális beállítottságú. Karakteres legyen. Külsőre nincs meghatározott ideálom. Bele tudok szeretni egy szép, ápolt kézbe, egy gyönyörű szempárba - ezek nagyon sokat elárulnak az emberről. A többi manipulálható.

- Egész lényéből árad az elégedettség és a harmónia...
- Örömmel hallom, de azért nem egy boldog, rózsaszín habcsókként ülök itt. Sokféle fázison mentem keresztül életem során, és még mindig akadnak gondok odabent. A harmóniáért meg kell dolgozni. Minden porcikámmal és minden pillanatban törekszem rá, de nem tölt be folyamatosan.

- Mit tesz érte?
- Igyekszem kibogozni a kuszaságokat, és rendet tenni a lelkemben. A környezetemben is törekszem rá, hogy minden a helyén legyen. Ha benyúlok egy fiókba, pontosan tudjam, mit hol találok. Ez fontos számomra - képes vagyok akár éjfélkor nekiállni szekrényt rakni, ha éppen akkor fedezem fel, hogy összevissza hevernek a holmijaim. Ahol rend és áttekinthetőség van, ott már nagy baj nem lehet. Talán éppen ezért vonzanak annyira a keleti filozófiák.

- Az ezotéria is érdekli?
- Nagyon. Különösen az asztrológia. Persze nem a női magazinos horoszkópokra gondolok, amelyeket két tejeskávé között ötölnek ki a szerkesztőségekben. Van egy ismerősöm, aki egy évtizede már minden évben elkészíti számomra az asztrológiai térképemet. Ez tartalmazza, hogy az adott időszakban mire kell vigyáznom, minek kell nagyobb figyelmet szentelnem. Ez jó kis segítséget jelent mindaddig, amíg az ember nem kezd el e szerint élni, amíg nem fátumként kezeli. Én már többször hasznát vettem.

Időközben megérkezik az egyik barátnő, Ildi.

- Milyen barátnő Szulák Andi? Amolyan klasszikus, csacsogós, akivel ki lehet beszélni az új frizurát, cipőt? Akit akár az éjszaka közepén is fel lehet hívni?
- Olyan. Van egy-két nagyon jó barátnőm, akikkel nélkülözhetetlenek vagyunk egymás számára. Lelki bajok, tanácsadás, világmegváltás, ruhacserebere. Csak a férfiakat nem osztjuk meg egymással, bármi mást minden további nélkül.

Gutman Bea

Korábban Szulák Andreáról
Szulák, a boszorkány

Korábbi sztárinterjúk
Ákos - "Túl vagyok egy-két illúzió elvesztésén"
Stohl András - "Nagyképűnek tartanak, pedig ez csak életöröm"
Ónodi Eszter - "A magánéletben nem játszom szerepeket"
Alföldi Róbert - "Sokkal jobb pasi szeretnék lenni"

Meghallgatta már?
Szulák Andrea - Szerelemez
Szulák Andrea - Best of CD

Fórumajánló: Ki a legtehetségesebb énekesnő?