Pacha 2007 - München vagy Ibiza?

Vágólapra másolva!
A Pacha 1973-ban nyitotta meg kapuját a híres buliszigeten, Ibizán és azóta igazi legendává vált, nemzetközi klubhálózattá nőtte ki magát - most aktuális nyári mixalbumával jelentkezik. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

A Pacha cseresznyés logója ma már világszerte ismert jelkép - rövid ideig Magyarországon, a Vigadó épületében is működött egy kisebb Pacha bár, amely azonban néhány éve bezárt. Ibizán olyan az ottani első hely kultusza, hogy számos Pacha-shopot nyitottak, ahol ruhákat, kiegészítőket vásárolhatnak a bulizók. Sőt, a Pacha Ibizával szemben már egy Pacha Hotel is található.

A klub tehát már jóval több, mint éjszakai szórakozóhely: hírességek, gazdagok keverednek a hedonista partyarcokkal a fergeteges bulikon. A középpontban persze természetesen ma is a zene áll, ennek jelzéseként a Pacha egy dupla mixalbumot dobott a piacra, a müncheni rezidens dj, Rene Vaitl keze alól.

Vaitl az aktuális diszkó- és klubslágereket gyűjtötte össze két cédére. Az első korong egy diszkósabb mix, olyan slágerekkel, mint Michael Gray Somewhere Beyondja, a Masters At Work Work című száma vagy Meck Feels Like Homeja. Ezek a zenék nem csak a klubbereknek, hanem a rádióhallgatóknak is ismerősek lehetnek.

A második lemez már nem ennyire könnyed, de továbbra is messze áll az underground zenei világtól. Itt helyet kapott Prydától (azaz Eric Prydztől) az Armed, a Kaskade legutóbbi slágere, a Sorry, de sok más előadó neve is ismerősen cseng az elektronikus zenékben járatos füleknek: Shapeshifters, Pippi, Booka Shade, Léger & Lake, Petter.

Rene Vaitl:Pacha Night Cologne 2007

A duplaalbum tehát amolyan nyári pillanatkép a partyk világából - főleg azoknak érdemes meghallgatni, akik kedvelik a rádiós diszkó-hangzást, de nem ijednek meg néhány keményebb ütemtől sem.

Housemusic.hu