Vágólapra másolva!
Két hét múlva jelenik meg a Belga új anyaga, a sokak által várt Zigilemez, ezért felhívtuk Bauxitot és Mégötlövést, hogy megtudakoljuk, mire számíthatunk...
Vágólapra másolva!

Mi a legkomolyabb változás a régi lemezhez képest?

Mégötlövés: Titusz fejlődésével párhuzamosan sokat fejlődött a hangzás, látszik, hogy sokat tanult a fiú az elmúlt nyolc-kilenc évben. Végre Titusz is rájött, hogy nem kell egy nótához harminc sáv, valamelyikhez elég négy is. A dob, gitár, a basszus, no meg az ének.

Bauxit: Kevesebb az albumon az élő hangzás. Titusz szerintem is most a legjobb, - meg is lepett bennünket. Helyhiány miatt egy csomó ötlete nem is fért fel. Erősebb lett a reagge-vonal, letisztultabbak az alapok is. Kilenc év küzdelme után végre talán megtanultunk egymással összedolgozni. Túlestünk végre a holtponton, könnyebben szót értettünk, a felszabaduló időben pedig többet tökölhettünk a dalokon. Kikristályosodott az alkotási folyamat, mondhatni.

Mik lesznek az új témák?

Mégötlövés: Most csak egy szám szól majd konkrétan gyerekeknek. A múltkori dupla lemez kapcsán kiderült, hogy akkor a 15 és 25 közötti szurkolóink inkább a Bokorpusztát, a fiatalabbak és - érdekes módon - az idősebbek ellenben a Zsolti a békát preferálták. Nem akartunk kifejezetten széles tömegek felé nyitni, csak a gyerekek felé, de a szüleiknek is nagyon megtetszett...

Bauxit: Derűs, pozitív nótákkal házalunk majd, olyasmikkel, mint a Gépkocsi volt, anno. Most nem lesz "töris szám", lesz helyette a Boros. Ez azért jött, mert a Zsolti-n volt egy ilyen fordulat, hogy aszondja: "Itt van egy küvé a Bocktól/ Kezed-lábad kinő ettől a bortól". Megkeresett minket erre a kicsi Bock és lehívott Villányba a szőllejükbe, mi meg egy hónapon belül rápörögtünk a témára. Én még borhűtőt is vettem. Szóval, felfedeztük magunknak a bort, meg az azt övező kultúrát. És hát minek nekünk a jamaicai import, ha egyszer itt van ez a faszaság... A minőség a lényeg, gondoljuk meg, mit fogyasztunk!

Fotó: Hajdú D. András

Hány példánynak kerestek gazdát?

Mégötlövés: Az előzőből kilencezer ment el. Most először ötöt nyomatott az 1G Rec., aztán majd jöhet a többi, egy-két ezrenként, persze csak ha lesz rá igény. Mindenki egyre kevesebbet ad el, de mi mind a négyből eddig ugyanannyit. Egyébként tizenhét szám lesz a lemezen, amit mi már a jövő héten kézbe vehetünk, ti meg majd két hét múlva, hétfőn.

Bauxit: A címe Zigilemez lesz. A zigi egyébként egy pozitív értelmű ál-minőségjelző szó. Valami jó kis hangutánzó szót akartunk címnek, aztán az utolsó utáni pillanatban ez a zigi lett a befutó. Zigi-zigi-beng-beng...ugye milyen ütős? Fogalom lesz ez is, ahogyan a belgából is azt csináltunk.

Olasz