Leheletnyi angyalok a Roosevelt téren

Vágólapra másolva!
A már hagyományosnak számító ünnepi fényfestészet idén a Magyar Tudományos Akadémia előtt, a Roosevelt téren lesz, 2007. december 20-a és 2008. január 1-je között. A Magyar Telekom által támogatott, m.város nevű kortárs fényfestészeti installációt Kozma Péter készíti. A különleges látványvilág mellett zenei és tánc programok közben rázhatjuk fel a hidegben gémberedett tagjainkat.
Vágólapra másolva!

Az immár hagyományosnak tekinthető karácsonyi fényfestészeti kiállítás idén egy igazán különleges helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémia előtt lesz látható 2007. december 20. és 2008. január 1. között. A tizenkétezer négyzetméteres installáció minden nap délután négy és éjfél között tekinthető meg.

Kozma Péter iparművész ezúttal a megszokott dunaparti látképet rendezi át, több épületet bevetítve. Az m.város installációja sajátos szemszögből próbál a város és a művészet összefüggéseire rávilágítani - írja a sajtóközleményben.

A látványt minden nap zenei programok kísérik, a Radio Café, a Tilos rádió, a Cinetrip, a Love Alliance és Minimalheadz dj-i pörgetik majd a lemezeket. A szenteste előtti napon Crimson (a LickTheClick! csapatból), Waxman és Sanyi dolgozik össze, 25-én pedig a cinetripes Jácint lesz műsoron.

Karácsony másodnapján a Hypnosis és a Magic Carpet stábja szórakoztat, másnap Hetényi Milán és barátai. A péntek és a szombat viszont már a reggea-dancehall-dub trimuvinátust járja körül, hiszen többek között Bosi és a Hairy-csapat lép majd pult mögé. Az év utolsó két napja a No Vidra Crew és a Minimalheadz legénységéé, január 1-jén pedig, aki még bírja, a Cool Down partyn Kaszit és Enemyt hallgathatja.

Az idei rendezvénynek központi eleme a tánc, a fényárban úszó Roosevelt teret ugyanis három alkalommal népesítik be profi táncosok, akik megpróbálják majd a járókelőknek is bevonni a produkcióba. Szombaton négykor tangóest, 27-én néptánc és élő népzene, 30-án pedig rock és modern tánc lesz műsoron.

Kozma Péter-installáció

A fűtött rendezvénysátorban ingyenes vezeték nélküli internet (T-Com HotSpot) és terminálok állnak a járókelők rendelkezésére. Egy érdekes szerkezettel pedig "leheletangyalokat" lehet majd alkotni.

Ha rálehelünk az automatára, a gép készít nekünk egy egyedi angyalkát, amit kinyomtatva vagy mms formájában meg is kapunk. Játéknak tűnik, de a szerkezet "emlékszik" az egyes emberek leheletére, tehát ha még egyszer próbálkozunk, ugyanazt a képet kapjuk meg.

Úgy hírlik, amennyiben alkoholgőzt érzékel a masina, mérges angyalkát rajzol, sőt ha egy bizonyos szinten túl vagyunk, akkor egyesen egy boszorkányt kapunk.

Love Alliance és fények

party.origo.hu