Kísérleti hippizene hatalmas barkókkal

Vágólapra másolva!
Kraftwerk tagjai azzal hívták föl magukra a figyelmet, persze korszakalkotó zenéjük mellett, hogy mozdulatlanul állnak szintetizátoraik (újabban laptopjaik) mögött. Előtte viszont az Organisation nevű zenekarban játszottak - egy angol portál talált is egy videofelvételt, melyen a zenekar tagjai hatalmas barkóval sajátos kísérleti, amolyan hippis zenét játszanak, dobbal, gitárral, fuvolával.
Vágólapra másolva!

Igazi zenetörténeti pillanat volt, és nagyon sokan meglepődtek, amikor ez a felvétel feltűnt a világhálón. Nem illett össze a Kraftwerktől megszokott minimális mozgás a hihetetlen hajkoronákkal és kinézettel.

A révület elérését megcélzó mozgás pedig a videó egy-két kommentezőjénél olyannyira kiverte a biztosítékot, hogy leírja, már több mint két órája nevetnek, és újra meg újra megnézik a nyolcperces klipet.

Az Organisation nem volt hosszú életű, mindössze egy albumot értek meg, melynek Tone Flote lett a címe. A videón elhangzó Ruckzuck című számot Ralf Hütter, Florian Schneider később feltették a Kraftwerk első albumára.

Több fórumon "követelik" a zenekartól a rajongók, hogy az 1970-ben kiadott első albumok előtti időkből is mutassanak be számokat, mert kíváncsiak lennének, honnan indult a zenéjük.

A magyar Kraftwerk-rajongói oldalon azt írják az Organisation zenéjéről: "Tisztán a hatvanas évek hangulata, egyfajta keleti érzéssel tarkított karcos hegedűvel és bongóval."

A Tone Float volt az utolsó olyan lemez, ahol Ralf és Florian improvizált. "Nehéz találni bárminemű hasonlóságot a későbbi Kraftwerkkel."

party.[origo].hu

Organisation: Ruckzuck