Elektrozaj-hétvége Kölnben: III. Amphi Festival

Vágólapra másolva!
Ha nem volt elég a nyári fesztiválokból, ajánlhatunk egy pénztárcamerítő megoldást is. Az Orkus magazin ez évi eseménye a hétvégén (július 21-22.) Kölnben robbanó III. Amphi Festival. Az Ld50.hu ajánlója.
Vágólapra másolva!

Olyan nevek lépnek fel majd Kölnben, mint az Apoptygma Berzerk, a Front 242, a Mesh, a Funker Vogt, a Diorama vagy maga Emilie Autumn. A napijegyek 40 euróba kerülnek, a komplett hétvégi jegy 52 euró.

A szombati nap industrial/electro másodszínpaddal erősít, a nagyszínpadon délután egytől szólnak a bandák, kezdve a könnyed electro/szintipopos Obscenity Triallel, amelyet a Marilyn Mansonba oltott finn Alice in Chains-klón, a Bloodpit követ. Aztán a Diorama, a Project Pitchforkos, Peter Spilles új csapata, az Imatem, a Megaherz utóbandája, az Eisbrecher, az ipari támadók igazi alapklasszikusa, a Funker Vogt, majd rögtön utána a német goth-electro turnébandák egy legnagyobbja, az Unheilig. Erre ráhúz még egy kört a sötétrock ASP, az este csúcsa pedig nem más, mint az ebm istene, a Front 242.

A másodszínpadon a szegecsebb ízlést alapozzák fél háromtól, kezdve a hiperaktív ipari rajongóknak szánt Xotoxszal, majd jön a klasszikus hangzású hannoveri Trial, az Ant-Zenes P.A.L., a Dirk Ivens fémjelezte Sonar, az Ebm-alapvetésnek számító Spetsnaz, a ritmikuszajos Winterkälte, végezetül pedig a bemutatásra sem igen szoruló, elektro, ebm és zaj között navigáló Feindflug.

Aki nem nézné meg kedden a Pecsában a FLA-előbanda Portion Controlt, az megteheti vasárnap egykor, utána következik a mediaeval rockban utazó, a Kiss God Gave Rock and Roll to Youját skótdudára átdolgozó Saltatio Mortis, majd ugyanezt a hangulatot elektróval ötvözi a Heimataerde, utána pedig az ázsiai énekessel dolgozó gothicmetaloa Krypteria.

A szenvelgős, erősen brit-szintipopos Mesh után éles váltással jön a sötét-kísérleti-goth-metal Samsas Traum, majd a bemutatásra garantáltan nem szoruló Front Line Assembly, a középkori elektro-rock Subway To Sally, majd az este (és a fesztivál) fénypontjaként maga az Apoptygma Berzerk.

Ezek mellett párhuzamosan fut a gót különkiadás: a francia Dresden Dolls előtt kétszer is nyitó Katzenjammer Kabarett mellett fellép még Courtney Love hisztérikus és mizantróp hegedűse, Emilie Autumn, a Juno Reactor energiáját ígérő új rockbanda, a Fetisch:Mensch, a német gótok szívét melegítő Down Below és Untoten, a cyberpunk-elektro-tinédzserrockos Zeromancer és a klasszikus lineuppal fellépő Dreadful Shadows.

Ld50.hu