Party hajnaltól délutánig

Vágólapra másolva!
Andrewboy évek óta a hazai progresszívszcéna egyik kiemelkedő alakja - most végre lehetőséget kapott, hogy egy mixlemez keretében a klubokon kívül is bizonyítsa tehetségét. A Housemusic.hu lemezkritikája.
Vágólapra másolva!

Andrewboy-nak először a produceri munka hozta meg a sikert: Első állomás című szerzői albumán szerepel például az a József Attila-feldolgozás, mely a klubokban hatalmas karriert futott be, és stílusában máig a legjobb magyar felvétel. A Születésnapomra kortól és helytől függetlenül mindenkit képes megfogni, aki kicsit is nyitott az elektronikus zenékre.

Persze az sem véletlen, hogy Andrewboy hazánk legnépszerűbb afterpartyhelyszínének, a Club Coronitának az egyik rezidense, hiszen évek óta bizonyítja, hogy nem csak képes megmozgatni az embereket, hanem mindezt igényes, érett zenékkel teszi. A klub első hivatalos válogatáslemezét, Coronita 2008 címmel, így megérdemelten Andrewboy állíthatta össze.

A mix első néhány száma könnyed bevezetésként fogható fel; helyet kapott egy igazán kellemes Spiritchaser-track és egy kötelező sláger, a Micha Moor-féle Prodigy-feldolgozás (Space), illetve egy igen érdekes szám JD Davistől.

Utóbbival tulajdonképpen meg is érkeztünk a mix következő szakaszához, melyben egymást követik az ütős, electrós, de dallamos számok.

Andrewboy jó érzékkel válogatta össze azokat a zenéket, melyek pont nem eléggé diszkósak ahhoz, hogy felszínesnek tűnjenek, de nem is kemények annyira, hogy a dallamosabb zenék kedvelői esetleg átléptessenek egy-egy számot.

Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a Noel Sinner által jegyzett 7- felvétel bár nem remixként van feltüntetve, bizony egy régi Speedy J-slágernek az alapját használja.

Hello

Az albumon szerepel két Popmodell-track, ami bővebben annyit tesz, hogy Andrewboy és Francis Blaid írták a zenét, és alatta Virág énekel. A legtöbb esetben Magyarországon a mixalbumot jegyző dj saját számai kötelező jelleggel kerülnek fel a lemezre, de nem feltétlenül jók. A Coronita-mix esetében azonban ez a "megfigyelés" erősen téves, a 12-es és 13-as szám ugyanis egyszerűen a lemez legjobbjai.

Itt bele is hallgathatsz a lemezbe.

Housemusic.hu