Lyukat beszélnek a hasunkba

Vágólapra másolva!
A dobbasszus hívei igazán remek hétvége elé néznek, a Ninjabreakz szervezőcsapat jóvoltából: az ünnepelt angol breaktrió, az Aquasky mellett a Ragga Twins néven ismert két oldschool szövegláda is tiszteletét teszi a Petőfi Csarnokban.
Vágólapra másolva!

Az Aquasky, azaz Dave Wallace, Kieron Bailey és Brent Newitt triója Anglia egyik legünnepeltebb klubformációja. A jungle és a rave felől közelítő ifjakra tíz évvel ezelőtt csapott le a drum'n'bass-színtér alapkiadója, a Moving Shadow.

Jó ideig tisztes d'n'b-produkciónak számítottak, a három tag azonban nem üldögélt a babérjain, hanem úgy évente új "álzenekart" alapított. Tenth and Parker, Masterblaster, Strategy - talán saját maguk sem tudják követni a sok álnevet és stíluskirándulást. A spektrum az élőben előadott latintól a brutálfunk-breakbeatig terjedt.

Elképesztő zenei változatosság, hihetetlen produktivitás jellemzi a triót: vérbeli elektronikus tánczene, a lehető legeklektikusabb formában. Minderről mi sem árulkodik jobban, mint egyik klasszikus viccük, az Aquasky MiniMix - "153 szám 5 percben".

Mostanság a trió gőzerővel dolgozik saját kiadója, a Passenger továbbfejlesztésén, amely az egyik legerősebb független tánczenei labelnek számít. A tavalyi évben a Passenger változatosabbá tette profilját: találunk náluk electro-, house-, és mindenekelőtt bassline break-megjelenéseket is.

Példaként álljon itt a kiadó This Way Up című mixalbuma, amely teljesen magával ragadta az európai és amerikai breakszínteret. Az albumot többek közt a mostanra breakrajongóvá vált Friction mixelte, és az Aquasky számain kívül Tom Real & The Rouge Element, Klaus Hill, Nick Thayer, Dopamine, Kid Blue, Backdraft és Phetsta munkái hallhatók rajta.

Raggaikrek

A Ragga Twins tagjainak mindegy, hogy reggae, jungle vagy break, ők dumálnak megállás nélkül. A Destouche-tesók - Trevor aka Flinty Badman és David alias Deman Rockers - a nyolcanas években kezdték, Londonban. Unity nevű formációjukkal hamar nagy ismertségre tettek szert, a korszak meghatározó sound systemeivel léptek fel, majd szóló-, pontosabban duókarrierbe kezdtek.

1990-ben kerültek a Shut Up And Dance Recordshoz és rá egy évre jelent meg az egyik első nagy slágerük, a Hooligan 69, amely a Reggae Owes Me Money albumon látott napvilágot. Az album huszonhatodik lett az angol eladási listán, és egy sor turné követte.

A srácok sohasem fordultak el a gyökereiktől (reggae, jungle), de nyitottak az új évezred zenei hatásai felé. A Ragga Twins tavaly már együtt dolgozott az Aquasky-jal, a közös munka eredménye a Let Me See Your Hands vagy a Ready For This lett. Idén még több közös megjelenés várható, melyekből biztosan kapunk ízelítőt március 15-én, addig is itt meghallgatható egy beharangozó mix.

Most szombaton a Petőfi Csarnokban a helyi erőket Palotai - természetesen a Tilos rádió színeiben -, valamint a Győrből érkező Sikztah képviseli, de természetesen a Ninjabreakz.com házigazdái (Pryus és Psyon) sem hiányozhatnek. Jegyek elővételben 2000, a helyszínen 2500 forintért válthatók.

party.[origo].hu

Ragga Twins élőben, 2006-ban