Mélyfekete éjszaka

Vágólapra másolva!
A berlini testvérpár, Ali és Basti Schwarz, vagyis a Tiefschwarz formáció ismét hazánkba érkezik szokásos évi látogatásuk alkalmával. A magukat psychobilly, death metal és western swing stílusokban meghatározó két német fiatalember a pultok mögött nem viccelődik annyit. Ez alkalommal Basti dj-szettjét hallhatják a szombati Nonsense Electric e heti rendezvényének látogatói.
Vágólapra másolva!

Az 1996-ban alapított banda néhány évig dj-skedéssel járta a világot, majd a két testvér hamar producerkedésbe fogott. Néhány mixlemezük rögtön felhívta a figyelmet rájuk, mint a Fabric-széria 29-es darabja, a 2006-os németországi megaparty, a Time Warp hivatalos kiadványa.

Ugyanilyen sikereket ért el A Misch Masch, melynek második cédéjére saját remixeik is felkerültek. Amelyet nem is kevesett készítettek, köztük olyan nevek kérik fel őket, mint a Depeche Mode, az Underworld, Madonna, a Booka Shade vagy a M.A.N.D.Y.

A Buick Projectnek (Nic Fanciulli alteregója) készített munkájukat Legjobb Remix kategóriában még Grammy-díjra is jelölték. Tavaly ünneplendő tízéves fennállásukat, mint dj-k és producerek, egy különleges duplalemezes kiadvánnyal lepték meg rajongóikat.

A Blackmusic első felén a kedvenc, mások által előadott és rájuk legnagyobb hatást tevő trekkeket gyűjtöttek össze. Így aztán helyet kapott Tuff Little Unit és Frankie Knuckles, Ewan Pearson és Marianne Faithfull is.

A második korongon a legjobb saját dalaikat, és azok remixeit helyezték el. A dupla cédé második lemezén lévő saját muzsikákat olyan művészek értelmeztek újra, mint Radio Slave, Shonky, Samim, Turntable Rocker, Kiki & Silversurfer és Ruede Hagelstein. A második kiadványnak létezik egy speciális vinilpakkja is, melyen Carl Craig és Broke (Matias Aguayo & Marcus Rossknecht duója) remixek, valamint egy exkluzív Radio Slave érhető el kizárólag a Beatport.com oldalán.

A most szombati partyn a Nonsense Electricen rajtuk kívül fellép az olasz Alberto Visi, valamint a Deadcode-főnök Hot X, és a két szőrös dj, Beta és Naga. Jegyek elővételben 2300 forintért válthatók, a helyszínen éjfélig 3200, a későn jövőknek pedig 3900 forint. Most már a Club Nonsense specialitása közé tartozik a "Morning hours", vagyis a hajnali fél öttől keverő Hot X és Naga szettjére reggeli belépő váltható 1000 ellenértékben.

party.[origo].hu

Tiefschwarz a 2006-os berlini Love Paraden