Elrontottuk az osztrák csapatkapitány kedvét

ausztria-magyarország
BORDEAUX, FRANCE - JUNE 14: Balazs Dzsudzsak of Hungary shoots at goal while Christian Fuchs of Austria tries to block during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France. (Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Christian Fuchs savanyú ábrázattal fékezett le a bőröndjét húzva a mikrofonok előtt. Arra készültek, hogy benyomnak bennünket a kapuba a meccs elején, ehhez képest ahogy telt az idő, úgy hibáztak egyre többet. A végén pedig kikaptak.
Vágólapra másolva!

Nem Christian Fuchs, az osztrák válogatott csapatkapitánya volt a legvidámabb nyilatkozó a bordeaux-i osztrák-magyar mérkőzés (0-2) után. A Leicester Cityvel angol bajnoki címet ünneplő védő meglehetősen lehangoltan állt kötélnek, amikor megállítottunk a mérkőzés után a nyilatkozatokra kijelölt helyen.

Minden játékos tudta, hogy ez egy nehéz csoport, amelyikben sem Izland, sem pedig Magyarország nem véletlenül van ott" – állította.

Marcel Koller és Christian Fuchs sem érti Forrás: AFP/Tobias Schwarz


"A meccs elején volt egy kapufánk, és utána is adódtak helyzeteink, de ezúttal mindent kihagytunk. Aztán persze kaptunk egy gólt, majd jött a piros lap, és ahogy telt az idő, úgy követtünk el egyre több hibát, és lettünk egyre feszültebbek, illetve tanácstalanabbak."

A játékosok idegességét Marcel Koller is említette a sajtótájékoztatón, és Fuchs sem tagadta.

"Talán abból adódhatott az idegesség, hogy mindenki szerette volna, ha ő dönti el a meccset. A meccs elején szerettünk volna még nagyobb nyomást gyakorolni a magyarokra, de nem sikerült, a későbbiekben pedig

Christian Fuchs nagyon aktív volt, 71-szer ért labdába, de 48 passzából csak 28 volt pontos. Részletes statisztikák itt. Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Dennis Grombkowski


A csapatkapitány szerint az viszont nem zavarta meg őket, hogy otthonról óriási elvárásokat támasztottak velük szemben, többen is a torna egyik esélyeseként emlegették az osztrák csapatot.

Súlyos tévedés

"Ez a sorsolás óta így volt, megtanultuk kezelni. De valóban mindenki azt mondta, hogy Portugália a csoport topfavoritja, nekünk pedig nem okozhat gondot Izland és Magyarország megelőzése. Most megpróbáljuk kielemezni a játékunk, és felkészülni a portugálok ellen, aztán a többit majd meglátjuk."

Az elemzésben szívesen segítünk, itt van a sajátunk.