Orbánnal adja el egy francia lap a meccs előzetesét

Orbán Viktor, L'Equipe
Orbán Viktor, L'Equipe
Vágólapra másolva!
David Alabáról és Orbán Viktorról szólt a L’Equipe keddi száma, a francia sportnapilap kettejükkel vezette fel az Ausztria–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt.
Vágólapra másolva!

A francia sportnapilap, a L’Equipe keddi száma egy dupla oldalt szentelt az osztrák–magyar Eb-csoportmeccsnek. A 12-13. oldalon megjelent anyag kétharmada ellenfelünkről, pontosabban a Bayern Münchenben szereplő David Alabáról szól. A magyarok két hasábot kaptak, de a várható kezdőcsapaton kívül csak Orbán Viktor futballszeretetével foglalkozik az újság.

Forrás: Lequipe.fr


Azt írják, hogy a migránsellenes politikát képviselő, Putyint támogató magyar miniszterelnök – aki egykor NB II-es futballista volt – szívügyének tekinti, emiatt kiemelt sportággá tette a labdarúgást. Így aztán 2010 óta csak a stadionépítésre 500 millió eurót költött, de a 2011 óta a társasági adóból a látványsportágaknak jutó 650 millió euró 40 százaléka is a futballban kötött ki.

A Puskás Akadémia eddig 29 millió eurót kapott a taóból, ami látványosan sok a jóval komolyabb múltú Újpest 5,9 milliójához képest. Ráadásul Felcsúton 12 millió euróért stadion épült – emlékeztet a L’Equipe.

Besét benézték

A cikk megemlíti, hogy Orbán Viktor "barátja" Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, és ígéretük szerint 2018-ra elkészül az új nemzeti stadion Budapesten.

A szerző megtippelte a várható csapatokat, nem is rosszul, de a tartalékoknál már hibázott: Dibusz mellett – és Gulácsi helyett – a jobbhátvéd Besét jelölte tartalékkapusnak.