Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Bayern München egygólos hátrányból fogadja hazai pályán a Laziót kedd este. Amennyiben a bajorok kiesnek a BL-ből, Thomas Tuchelt máris kirúghatják.

Egyre nagyobb bajban Thomas Tuchel

Az már korábban kiderült, hogy a gyenge szezont futó Bayern München éléről a szezon végén távozni kényszerül Thomas Tuchel vezetőedző. A bajor rekordbajnok a Bundesligában tízpontos hátrányban van az éllovas Leverkusennel szemben, a Német Kupából harmadosztályú csapat verte ki, ráadásul jelenleg a Bajnokok Ligájában is kiesésre áll, ugyanis a nyolcaddöntő első meccsét a Lazio nyerte 1-0-ra Rómában. 

Ha Thomas Müllerék kedd este nem tudják kiharcolni a továbbjutást hazai pályán, az végképp olaj lehet a tűzre, és a klubvezetés nem várná meg a szezon végét, hanem azonnal kirúgná Tuchelt.

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel egyre nagyobb bajban
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

"Az idő a Laziónak dolgozik, nekünk nincs vesztegetni való időnk. Csak kilencven perc van hátra, így nem lehetünk türelmesek, azonnal élnünk kell a lehetőségekkel. Persze meg kell őriznünk a hidegvérünket, ugyanakkor hajtanunk kell és gólokat szerezni. Ha csak beszélünk a trófeák megszerzéséről, az nem hoz diadalt, mindennap tennünk kell érte. Az elmúlt hetekben nemigen láttam a munkám pozitívumait. 

A dolgok nem a megszokottak szerint alakultak, de ilyen a futball. Ez a nagy szerelmem, ez a szenvedélyem"

- mondta a Lazio elleni visszavágó előtt Tuchel, akinek az irányításával február eleje óta hat meccsből három vereség és egy döntetlen mellett mindössze kettőt tudott megnyerni a Bayern.

Rummenigge szerint Heynckes és Guardiola a mérce

Alapesetben a Bayern Münchennek van még néhány hónapja arra, hogy megtalálja a Chelsea-vel korábban BL-győztes tréner utódját, ám ha meneszti Tuchelt egy esetleges BL-kiesés miatt, akkor hamarabb kell lépnie a klubnak. A Bayern felügyelőbizottságának tagja, Karl-Heinz Rummenigge szerint nem lesz egyszerű feladat megtalálni az ideális edzőt a kispadra.

"Egy olyan edzőt kell találnunk, aki ugyanazzal az elhivatottsággal végzi a munkáját, mint Jupp Heynckes és Pep Guardiola. Ők ketten a mérce, szóval nehéz lesz hasonló embert találni. 

Peppel nem csak a futball kötött össze minket, szinte minden héten együtt vacsoráztunk. Megittunk egy üveg vörösbort,

Istenről és a világról beszélgettünk. Teljes mértékben megbíztunk egymásban" - számolt be róla a Magyar Nemzet, miként méltatta a korábbi edzőket, kiváltképpen a Manchester City trénerét az egykori világklasszis futballista.

Pep Guardiola
Pep Guardiola visszatérésére nem sok esély van
Fotó: AFP (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Rummenigge bízik benne, hogy a következő edző megbízatása hosszabb időre szól majd, hiszen az utolsó két szakembernek, Julian Nagelsmann-nak és Thomas Tuchelnek kevesebb mint két év jutott csak a kispadon. A vezetőedzői poszt egyik legnagyobb esélyese a klub korábbi futballistája, a Leverkusennel csodás szezont futó Xabi Alonso, ám a spanyol szakembert állítólag a Liverpool is szívesen látná az idény végén távozó Jürgen Klopp utódjaként.

Kapcsolódó cikkek