Vágólapra másolva!
A Bayern München szerdán jelentette be, hogy a szezon végén távozik a csapattól Thomas Tuchel és vele együtt Lőw Zsolt is az edzői stábból. Nem meglepő, hogy a találgatások rögtön beindultak arról, vajon ki követheti a német szakembert a bajorok vezetőedzőjeként.

Röpködnek a nevek, mióta kiderült, hogy Thomas Tuchel távozik a Bayern Münchentől szezon végén. A müncheni csapat zsinórban három vereségnél tart, ennek ellenére a bajnokság végéig folytathatja a munkát az edzői stáb.

A Bayer Leverkusen, a Lazio és a Bochum elleni három vereség után telt be a pohár a vezetőknél, akik a váltás mellett döntöttek. Az angol fogadóirodák máris összeszedték, kik követhetik majd Tuchelt.

A legnagyobb esélye a spanyol Xabi Alonsónak van, aki a jelenleg listavezető Leverkusen menedzsere. A fiatal spanyol mellett szól, hogy volt a müncheniek játékosa, de ez igaz a Liverpoolra is, ugyanis az angolok is őt nézték ki a szintén szezon végén távozó Jürgen Klopp helyére.

Jürgen Klopp és José Mourinho kievezésére is lehet fogadni
Fotó: AFP  

Ott van a listán Xabi Alonso mögött a portugál José Mourinho is, akit nemrég a Romától küldtek el, és lehet fogadni Klopp kinevezésére is, noha a német korábban elmondta és ezt az ügynöke szerdán meg is erősítette, hogy egy évig nem vállal majd semmilyen vezetőedzői munkát a Mainz és a Borussia Dortmund korábbi, a Liverpool jelenlegi edzője.

Ott van a pakliban még a munka nélküli Zinedine Zidane és Antonio Conte neve is, valamint kicsit kevesebb eséllyel, de Ole Gunnar Solskjaer is, ami azért is érdekes, mert 1999-ben éppen ő fosztotta meg a bajorokat attól, hogy Bajnokok Ligáját nyerjenek.

 

Kapcsolódó cikkeink