Vágólapra másolva!
Szerdán jelentették be, hogy a német Bayern München labdarúgócsapatától a szezon végén távozik a vezetőedző, Thomas Tuchel. A német szakember először szólalt meg a bejelentés óta.

A Bayern München sorozatban három tétmérkőzésen szenvedett vereséget, így várja a szombat esti, RB Leipzig elleni mérkőzést, ami a klub történetének 1000. Bundesliga-találkozója lesz. Szerdán időközben hivatalossá vált, hogy az idény végeztével távoznia kell Thomas Tuchel vezetőedzőnek a bajoroktól. A német szakember pénteken, egy sajtótájékoztatón szólalt meg először a bejelentés óta.

Thomas Tuchel, Bayern München
Thomas Tuchel távozik 
Fotó: MICHAELA REHLE / AFP

„Kedden egyeztettünk a vezetőkkel, majd szerdán tájékoztattuk a csapatot és a sajtót. Elégedetlenek vagyunk azzal, ahogy játszik a csapat és a szerzett pontok mennyiségével is. Nem tiszta a kép, 

nincs egyszemélyi felelős, ha lenne, akkor most nem én ülnék itt. Természetesen nekem van felelősségem abban, hogy az eredmények nem olyanok, mint amilyet szeretnénk 

nyilatkozta Thomas Tuchel, aki a bayernszektor.hu beszámolója szerint többek között az idény folytatásáról is beszélt. – Természetesen olyan jól fogom végezni a munkát, amennyire csak tudom. Az, hogy mit érzek a döntéssel kapcsolatban, nem számít.”

Tuchel elárulta azt is, hogy kiben csalódott leginkább

Magamban. És abban, ahogy jelenleg játszunk, de nem vagyok csalódott a játékosokban

 – mondta Tuchel, aki elismerte, nem minden játékossal jó a kapcsolata, de a kölcsönös tisztelet mindenkivel szemben megvan. – Semmi sem fog változni a következő hetekben. Továbbra is magasak az elvárásaink. Mindent beleadtunk, de az eredmény nem volt olyan, mint szerettem volna. De még nincs vége” – idézte az edzőt a Sportal is.

Kapcsolódó cikkek