Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának záró mérkőzésén a Chelsea 3-2-re legyőzte a Newcastle United csapatát a Stamford Bridge-en.

A Chelsea és a Newcastle is csalódást keltően szerepel az idei szezonban. A londoni kékek a 11., míg a szarkák a 10. helyről várhattak az összecsapást, ami gólgazdagnak ígérkezett. Az idei szezonban a két csapat már kétszer is összecsapott. A St. James' Parkban a Newcastle United nyerte 4-1-re a novemberi bajnokit, míg a Ligakupa-negyeddöntőben a Chelsea kerekedett felül tizenegyespárbajt követően. 

A Chelsea remekül kezdte a meccset, és már a hatodik percben megszerezte a vezetést. Cole Palmer 16 méteres lövésébe a szenegáli Nicolas Jackson sarkazott bele egy leheletfinom mozdulattal, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki. 

Palmer az idei Premier League-szezonban már 18 gólban vállalt szerepet (10 góllal és 8 gólpasszal), ennél többet csak öt játékos tudott elérni a Chelsea-nél töltött első idényében. 

Nicolas Jackson  a szezonbeli kilencedik bajnoki gólját lőtte
Fotó: AFP

A folytatásban a Newcastle-nél volt többet a labda, de a vendégcsapat nagy helyzetet csak a 43. percben tudott kialakítani, igazi, abból egyből össze is jött az egyenlítés. A brazil válogatott Bruno Guimaraes indította egy remek labdával Alexander Isakot, a svéd válogatott támadó pedig 16 méterről gyönyörű gólt tekert a bal alsó sarokba. 

Isak a legutóbbi nyolc Premier League-góljával vagy egygólos vezetést szerzett a csapatának, vagy egyenlített. 

Djordje Petrovics hiába nyújtózott Isak lövésénél
Fotó: AFP

A második félidőt lendületesebb kezdte a Chelsea, és az 57. percben ismét előnybe került. A csapat legjobbja, Cole Palmer kapott egy átadást Enzo Fernándeztől, tolt egyet befelé, majd 18 méterről a bal alsó sarokba bombázott. 

Palmer öt egymást követő Premier League-meccsen is betalált a Stamford Bridge-en, ráadásul ez volt a szezonbeli ötödik olyan meccse, amikor gólt lőtt és gólpasszt is adott. 

Cole Palmernek szenzációs szezonja van
Fotó: AFP

Két perccel később a Chelsea eldönthette volna a meccset. Egy felívelt labdát az első gólt szerző Jackson csúsztatott meg, a félpályáról induló Raheem Sterling egyedül léphetett ki ziccerben, azonban elszórakozta a helyzetet, és addig tologatta a labdát Martin Dubravka mellett, hogy addigra két Newcastle-védő is visszaért tisztázni. 

Sterling kihagyott helyzete azonban nem bosszulta meg magát, a folytatásban is támadásban maradt a Chelsea, és a 76. percben növelte az előnyét. Egy gyors kontratámadás végén Mihajlo Mudrik halászta le a labdát a saját csapattársa lábáról, majd betört a tizenhatoson belülre, ahol ziccerbe került, majd Dubravkát kicselezve az üres kapuba gurított.

Mudrik a negyedik gólját lőtte a bajnokságban
Fotó: AFP

Mudrik gólja után úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, azonban a 90. percben a Newcastle United egy hatalmas góllal szépített. Jacob Murphy fordult le a jobb oldalon Marc Cucurelláról, megint a kapu felé, majd 14 méterről egy irgalmatlanul nagy gólt lőtt a rövid felsőbe.

A hatperces hosszabbításban a Newcastle United még ment előre, de egyenlíteni már nem tudott, így a Chelsea szerezte meg a három pontot, de továbbra is a 11. helyen áll a Premier League-ben.

Premier League, 28. forduló:
Chelsea-Newcastle United 3-2 (1-1)
gólszerzők: Jackson (6.), Palmer (Palmer (58.), Mudrik (76.), ill. Isak (43.), Murphy (90.)