Vágólapra másolva!
Sallai Roland és Szalai Attila csapata, a Freiburg 5-0-ra kikapott a West Ham United csapatától a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a német együttes búcsúzott az európai kupaporondtól.

Sallai kezdett, Szalai padozott

A Freiburg negyedik alkalommal csapott össze a londoni csapattal az Európa-liga 2023/2024-es idényében, ugyanis a német csapat és Konferencia-liga-győztes angol együttes ősszel azonos csoportban szerepelt. Akkor mindkét csoportmeccset a West Ham United nyerte meg, bár a freburgi találkozón Sallai Roland gólt is szerzett. A nyolcaddöntős párharc odavágóján Sallai gólpasszának is köszöntően freiburgi siker született.

A Freiburgban a magyar válogatott Sallai Roland ezúttal is kezdőként lépett pályára és végigjátszotta a mérkőzést, viszont a Bundesliga nyolcadik helyén álló csapat másik magyar játékosa, Szalai Attila a kispadról nézte végig a találkozót.

Sallai Roland, Freiburg, West Ham United
Sallai Roland és Konsztantinosz Mavropanosz küzd a labdáért
Fotó: AFP 

Nagy lendülettel kezdte a londoni visszavágót a West Ham United, és már a 9. percben ledolgozta egygólos hátrányát, miután egy szöglet után Paquetá teljesen üresen lőhetett a kapuba. 

Szinte azonnal jött a válasz a Freiburgtól, Sallai kapott jó labdát a tizenegyespont magasságában, de a lövése nem sokkal elkerülte a kaput.

Gyakorlatilag ez volt a legnagyobb esélye a gólszerzésre a német csapatnak, amely közel 60%-ban birtokolta a labdát, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani.

Bő fél óra után aztán az angol válogatott Jarrod Bowen találatával már kétgólosra növelte előnyét a West Ham United, és összesítésben megfordította a párharcot. Érdekesség, hogy Bowen szezonbeli 36 tétmeccsén a 18. gólját szerezte. Az előző idényben szintén 18 találatig jutott, de akkor 51 meccsre volt szüksége ehhez a számhoz.

West Ham United
Sallaiékat kiütötte Londonban a West Ham United
Fotó: AFP

A fordulás után sem állt le David Moyes csapata, egy lecsorgó labdát az előrehúzódó Aaron Cresswell egy igazítás után a hosszúba bombázta a labdát. A hajrában aztán megpecsételődött a Freiburg sorsa, miután a ghánai Mohammed Kudus duplázni tudott. A vendégeknek a szépítés sem jött össze, így 5-1-es összesítéssel kiestek a második számú európai kupasorozatból. A West Ham története hetedik európai kupasorozatban játszott nyolcaddöntőjén hetedszer jutott tovább.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók:
Villarreal (spanyol)-Olympique Marseille (francia) 3-1 (1-0)
gól: Capoue (32.), Sorloth (54.), Mosquera (88.), illetve Clauss (94.)
Továbbjutott: az Olympique Marseille, 5-3-as összesítéssel

Glasgow Rangers (skót)-Benfica (portugál) 0-1 (0-0)
gól: Rafa Silva (66.)
Tj.: a Benfica, 3-2-es összesítéssel

West Ham United (angol)-Freiburg (német) 5-0 (2-0)
gól: Paqueta (9.), Bowen (33.), Cresswell (52.), Kudus (77., 85.)
Tj.: a West Ham United, 5-1-es összesítéssel

Slavia Praha (cseh)-AC Milan (olasz) 1-3 (0-3)
gól: Jurasek (85.), illetve Pulisic (34.), Loftus-Cheek (36.), Leao (45+6.)
piros lap: Holes (20., Slavia Praha)
Tj.: az AC Milan, kettős győzelemmel, 7-3-as összesítéssel

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.