Vágólapra másolva!
Mincza-Nébald Ildikó 15-11-re legyőzte a német Imke Duplitzert és bejutott az elődöntőbe a női párbajtőrözők között a pekingi olimpián. Mincza-Nébald délután éremért vívhat, vagyis legrosszabb esetben is megismétli athéni eredményét: a görög fővárosban negyedik volt.
Vágólapra másolva!

Mincza-Nébald Ildikó nem sok pihenőt kapott a kanadai Schalm legyőzését követően, alig negyedórával később máris újra pástra szólították a német Imke Duplitzer ellen. A tét már az elődöntőbe jutás volt, gyors tusváltás és egy együttes találat után 2-2-re alakult az állás.

Az első harmad utolsó utolsó szakaszában Mincza-Nébald volt az aktívabb és pontosabb, zsinórban három tust vitt be, így az első három perc után 5-2-es magyar előnnyel mehettek pihenőre a felek.

A második felvonást mindenre elszántan kezdte Duplitzer, pillanatok alatt 5-4-re módosította az állást, egyenlítés helyett azonban Mincza-Nébald vitte be hatodik találatát. Ezt követően előbb a német, majd Mincza-Nébald kétszer volt eredményes, 8-5 után együttes találat következett.

Forrás: MTI

Mincza éremért vívhat

9-6-ról próbált felzárkózni a német, de Mincza-Nébald uralta az asszót, húsz másodperccel a második harmad vége előtt 11-8 volt a magyar javára, tíz másodperccel később pedig már négy tus volt a különbség.

Az utolsó három perc 12-8-ról kezdődött, az első tust Mincza-Nébald vitte be és boldogan a levegőbe csapott. Duplitzer szépített, de együttessel 14-10-re módosult az állás, a következő ugyanilyen "összecsapás" pedig Mincza-Nébald elődöntőbe jutását jelentette.

A fináléba kerülésért a román Ana Maria Branzával, a világranglista második helyezettjével vív közép-európai idő szerint 13.30-kor.

a negyeddöntőben:
Mincza-Nébald Ildikó - Duplitzer (német) 15-11
Britta Heidemann (német) - Emma Samuelsson (svéd) 15-10
Li Na (kínai) - Laura Flessel-Colovic (francia) 15-10
Ana Maria Branza (román) - Ljubov Sutova (orosz) 15-13