Északi presztízsmeccs a magyarok vb-csoportjában

Vágólapra másolva!
A szombati játéknap után szerdán újabb mérkőzésdömpinggel folytatódik Európában a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság selejtezője.
Vágólapra másolva!

A szombaton Stockholmban 3-0-s vereséget szenvedő magyar válogatott ezúttal nem lép pályára, a 8. csoportban két mérkőzésre kerül sor. A papírforma alapján a svédek nem izzadhatnak meg különösebben Izlandon, míg a bolgárok gólarányt javíthatnak Szófiában a máltaiak ellen.

A játéknap programjából három mérkőzés emelkedik ki, igaz, egyik sem lesz szuperrangadó, de ettől még bármelyik helyszínen érdekes csatát láthatnak majd a szurkolók.

A már eddig is számos meglepetést hozó 2. csoportban ezúttal Koppenhágára irányul a figyelem, az Eb-negyeddöntős dánok vendége a vb-bronzérmes török együttes lesz. A két gárda már nem százszázalékos, így a mostani csata vesztese mindenképpen lépéshátrányba kerül.

A 3. csoportban a portugálok a szombati, súlyos kudarcot feledtethetik az oroszokkal szemben. Az Eb-döntős tizenegy ugyanis 2-0-s előnyről játszott döntetlent Liechtensteinben, így ha most sem győz, akkor bajba kerülhet. Arra viszont fel kell készülniük Ronaldóéknak, hogy kemény csata vár rájuk, hiszen az oroszok mindenképpen vissza akarnak vágni az Eb-n furcsa körülmények között elszenvedett 2-0-s vereségért.

Az 5. csoportban a szombaton Skóciában 1-0-s győzelmet arató norvégok az olaszokat szintén 1-0-ra felülmúló szlovénokkal találkoznak. Ha vendégsiker születik, akkor Acimovicék megőrzik első helyüket. A hazaiak viszont győzelmük esetén megelőzhetik szerdai ellenfelüket.

Portugálián nevet Európa, Vogtsot bírálják/sport/magyarfoci/20041010matthus.html?pIdx=4