Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Owen belerúgott Capellóba

Vágólapra másolva!
Michael Owen szerint a taktikai felállás miatt kapott ki a vasárnapi nyolcaddöntőben Anglia Németorszától.
Vágólapra másolva!

"Nincs a világon olyan ember, aki meg tudna győzni arról, hogy a német játékosok jobbak, mint az angolok, de amint megláttam a taktikai felállásunkat a német meccs előtt, tudtam, hogy ki fogunk kapni" - így kezdődik az egykori aranylabdás Michael Owen bejegyzése a Daily Telegraph honlapján.

Owen szerint a 4-4-2-es formáció ideje lejárt, komoly csapatok ellen már lehetetlen nyerni ezzel a hadrenddel. Korábban bízott benne, hogy az erősebb ellenfelek ellen majd 4-5-1-re vált Capello, de ez nem valósult meg a vasárnapi nyolcaddöntőben. "Ha a középpályát elveszted, a meccset is elveszted" - írja a Manchester United támadója.

Owen azt írja, hogy a 4-4-2 nagyon rugalmatlan formáció, a játékosoknak nagyon be van határolva, hogy mekkora területet játszhatnak be. "Csak erőlködünk, ezért inkább nem vállalok többet a kötelezettségemnél" - írja Owen, hogy ilyen játékhelyzetekben szerinte hogyan gondolkodnak a játékosok.

"Németország a középpályán nyerte meg a meccset. Sokan a védelmünket okolják, de a világ összes csapata bekapta volna ezeket a gólokat, ha ilyen a középpályája" - írja Owen. Szerinte a selejtezők alatt jól működött a csapat taktikája, emiatt nagyon sajnálja a vb-kudarcot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről