Egy példakép nem viselkedhet így

Joachim Löw, német fociválogatott
ITALY, San Leonardo in Passiria : Germany's national soccer team head coach Joachim Loew gestures during the team's first training session on a training ground in San Leonardo in Passiria, Italy, on May 22, 2014. Germany's squad prepares for the upcoming FIFA World Cup 2014 in Brazil at a training camp in South Tyrol until May 31, 2014. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke, Theo Zwanziger a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában éles kirohanást intézett Joachim Löw szövetségi kapitány, és Kevin Grosskreutz ellen.
Vágólapra másolva!

Zwanziger azt hangsúlyozta, hogy azoknak az embereknek, akik az országot képviselik, példaképként kell viselkedniük. Márpedig arra az edzőre, akitől sorozatos szabálytalanságai miatt elveszik a jogosítványt, illetve arra a védőre, aki egy szállodában balhézik, nehéz felnézni.

"Aki fegyelmet követel meg, az legyen fegyelmezett" - jelentette ki az egykori sportvezető célozva arra, hogy Löw többszörös visszaesőként fél évig nem vezethet autót, márciusban ugyanis 18 büntetőpontot szedett össze, így elvették a jogosítványát.

Autót nem vezethet, válogatottat igen Forrás: AFP/Patrik Stollarz

De nem jobb a helyzete a dortmundi Kevin Grosskreutznak sem, ő a Bayern ellen 2-0-ra elvesztett május 17-i kupadöntő után részegen randalírozott a Hotel Berlinben: előbb könnyített magán a hallban, majd szóváltásba keveredett a vendégekkel, akik kihívták a rendőrséget.

"Egyértelművé kell tenni, hogy az ilyen viselkedés teljesen elfogadhatatlan egy példaképtől. Egy játékosnak és edzőnek tudnia kell, hogy a népszerűsége miatt a viselkedése nem lehet átlagos” - nyilatkozta Zwanziger.