Vágólapra másolva!
Joachim Löw a brazilok elleni elődöntő előtt azt mondta, hogy Neymar hiánya csak megkettőzi majd az ellenfél erejét. A német fociválogatott szövetségi kapitánya szerint ez a dinamika és a keménység vébéje, de reméli, hogy a keddi elődöntőben megvédi a játékvezető a játékosokat a brutális belépőktől.
Vágólapra másolva!

„Mielőtt bárki bármit kérdezne, szeretném a legőszintébb sajnálatomat kifejezni Neymar sérülése miatt, amely nemcsak neki, de a brazil válogatottnak és a teljes brazil nemzetnek is hatalmas érvágás. Kívánok neki minél gyorsabb felépülést!” – így kezdte Joachim Löw a Belo Horizonte-i stadionban rendezett sajtótájékoztatót.

Egyből érkezett a kérdés, hogy a brazilok szerint Neymar és az eltiltott Thiago Silva távolléte miatt a németek a keddi elődöntő esélyesei, Löw azonban ezt nem így gondolja. „Igen, Neymar biztosan hiányozni fog, de ez csak megkettőzi majd a brazilok erejét és akarását, érte is fognak harcolni. Silva helyett valószínűleg Dante fog kezdeni, akit jól ismerünk, hiszen a Bayern Münchenben játszik, és egy nagyszerű focista, biztos vagyok benne, hogy tökéletesen tudja majd pótolni Silvát. Emellett ne feledjük, hogy 200 millió szurkoló energiája fogja hajtani a brazilokat, de mi is tudjuk, hogy mit kell tennünk, és van esélyünk ellenük.”

Löw szerint 200 millió brazil energiája ellen játszanak az elődöntőben. Kattintson a képre és nézze meg a német válogatott edzését a brazilok elleni meccs előtti napról! Fotó: Mudra László - Origo

A kezdőcsapatot nem árulta el a németek szövetségi kapitánya, az Origo kérdésére pedig, hogy meggyógyult-e mindenki a keretből, hiszen az elmúlt napokban többeket elkapott az influenzajárvány, Löw úgy felelt, hogy már minden játékosa egészséges. „Voltak, akiknek ki kellett hagyni egy vagy két edzést, de ők is meggyógyultak. Elképesztően céltudatosak a játékosaim, tele vannak energiával, de erre szükségük is lesz.”

Joachim Löw szerint ugyanis ez a világbajnokság nemcsak a kreativitás, hanem a dinamika és a keménység vébéje is. „Ha megnézzük, az olyan csapatok tudtak sokáig menetelni, akik elképesztően gyorsak és fizikailag is tökéletesek. Ugyanakkor szerintem néha a túlzott keménység határát súrolták bizonyos belépők. Néztem például a Brazília-Kolumbia nyolcaddöntőt, és brutális szabálytalanságokat láttam, olyanokat, amik Európában nem férnek bele a játékba. Remélem, hogy a mexikói bíró, akit kaptunk, nem fogja engedni az ilyenfajta játékot, mert az Özil, Götze, Neymar és Messi féle játékosokat meg kell védeni a brutalitástól.”

Kattintson a képre és nézze meg a német válogatott edzésén készült fotógalériánkat! Fotó: Mudra László - Origo



A mérkőzést az a Marco Rodriguez fogja vezetni, aki az Uruguay-Olaszország meccsen nem vette észre, hogy Luis Suárez megharapta az ellenfél védőjét, Giorgio Chiellinit Az elődöntő magyar idő szerint kedden 22 órakor kezdődik Belo Horizontéban.