Társoldalunk:

Sport 2002

Fotó: EPA
Jordan bá még mindég jó
Fotó: EPA
Amerika, NBA, NHL. De előbb Super Bowl - a New England Patriots nyerte, és hát aki a téli olimpiáról akarna valamit megtudni (SLC), lapozzon a Fehér oldalra. Sportilag is volt persze megemlékezés a terrortámadásokról, kellő visszafogottsággal.

És még, ínyenceknek: Európa kisebb meglepetést okozva 14,5-11,5-re legyőzte az Egyesült Államokat a golfozók legrangosabb csapatversenyén, az angliai Sutton Coldfieldben rendezett Ryder-kupán.

Na de most már NBA, csúcskosár, megint a Lakers nyert. Shaquille O'Neal és Kobe Bryant vitte persze a prímet, utóbbi lett az MVP, a fináléban a New Jersey Nets gárdáját elsöpörve. Még Allen Iverson botrányaitól, Michael Jordan visszavonulásairól, újrakezdéseiről cikkezgettek, cikkezgettünk hát mi is.

Azóta amúgy rosszra fordult a Lakers csillagainak sora, még Debrecenből is igazoltak, itt is szólnunk kell az ikszedik, de mindenképp sokadrangú Dream Team vb-buktájáról (lásd még a Tarka oldalon), meg hát Duncanék Athénban leereszkednek a pórnéphez, beköltöznek az olimpiai faluba, így.

A WNBA-ben a Los Angeles Sparks győzedelmeskedett, Lisa Leslie meg zsákolt, első női profi kosarasként, az amerikai női válogatott azért behúzta a vébét.

Az NHL-féle Stanley-kupát a Detroit hódította el, Fjodorovnak (is) esete volt a szép Annával (Milka), Szuperről a Fehér oldalon, Jaromir Jagr leérettségizett, 30 évesen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK