Vágólapra másolva!
Az AC Milan megkezdte az előkészületeket David Beckham megvásárlására - jelentette be kedden az olasz futballklub ügyvezető alelnöke.

Adriano Galliani a Sky Sport 24-nek nyilatkozott úgy, hogy készek megszerezni az angol labdarúgót jelenlegi csapatától, a Los Angeles Galaxytól, hogy Amerika helyett Itáliában, a lombard élcsapatban játsszon tovább.

A 33 éves középpályás bő két hónapra, kölcsönbe érkezett a Serie A-ban jelenleg harmadik helyen álló Milanhoz, ahol nagyon jó benyomást tett a szakvezetőkre és a játékostársakra egyaránt, a hétvégi fordulóban, a Bologna ellen pedig megszerezte első olaszországi bajnoki gólját is.

"Ha Beckham megállapodásra jut a Galaxyvel, mi készen állunk a megvásárlására. A következő napokban tárgyalunk tanácsadóival" - mondta Galliani.

Az ügyben természetesen a Los Angeles Galaxy vezetőedzője, Bruce Arena is megszólalt: "Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy két játékosunk (a Bayernnél lévő Landon Donovan a másik) kölcsönadási szerződése március 8-án lejár, ugyanakkor nem tartom túlságosan etikusnak, hogy a Milan a megkérdezésünk nélkül kezdjen tárgyalásokba."

Apró, de nem elhanyagolható bökkenő, hogy Beckham felesége nem hajlandó Észak-Olaszországba költözni. A Spice Girls korábbi énekesnője angol nyelvterületen szeretné nevelni a fiúkat, noha 2003 és 2007 között - amikor a családfő a Realt erősítette - Madridban is lakott a família.

Victoria legutóbb felajánlotta, hogy Kaliforniából áttelepülnek Londonba, hogy közelebb legyenek Beckhamhez, ám ő mindenképpen maga mellett szeretné tudni az övéit.