Vágólapra másolva!
Hatalmas lépést tett a csoportelsőség felé a Veszprém, miután nyert a vendég német Rhein-Neckar Löwen ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A nőknél a Görbicz Anita nélkül felálló Győr 23-21-re nyert a német HC Leipzig otthonában.

Férfi BL, B csoport, 8. forduló:
MKB Veszprém - Rhein-Neckar Löwen (német) 34-30 (17-12)
Veszprém, 5000 néző
v.: Canbro, Claesson (svédek)
Veszprém: Peric, Fazekas (kapusok) - Eklemovics 6, Gulyás 2, Iváncsik G. 9, Iváncsik T. 2, Korazija, Lapcevic, Lusnyikov 1, Mirkovic, Pérez 4, Sesum 7, Sulic 1, Terzic 1, Vilovski 1
Löwen: Szmal, Fritz (kapusok) - Bielecki 8, Bruhn, Gensheimer 11/5, Groetzki 4, Gudjonsson, Harbok, Klimovets 1, Manojlovic, Müller 2, Prieto 2, Roggisch, Stefansson 2
hetesek: 1/0, illetve 6/5
kiállítások: 14, illetve 12 perc

A csoportrangadón pazarul kezdett a Veszprém, kiváló védekezéssel elhúzott 8-3-ra, amire időkéréssel válaszolt a vendéggárda. Két bekapott gól után viszont már Mocsai Lajos vezetőedző próbálta rendezni a sorokat.

Ezt követően állandósult a 3-4 gólos különbség. A németek kemény játékosa, a védelemben alappillérnek számító Roggisch már a 22. percben összegyűjtötte harmadik 2 perces büntetését, így piros lappal végleg kiszállt a meccsből. A folytatásban emberhátrányban sikerült megint komolyabb előnyt összegyűjteni.

Forrás: foto24.hu

Forrás: foto24.hu

Nézze meg képgalériánkat!

A második félidő elején felváltva potyogtak a találatok, majd emberelőnyben újabb lendületet szerzett a házigazda, és a 42. percben már 25-17-et mutatott az eredményjelző. Időt kért a Löwen, de nem volt igazán hatékony fegyvere: negyedórával a vége előtt 28-21-re lépett el a fanatikus szurkolótábora által hajtott Veszprém.

Ám nem adta fel a Rhein-Neckar, és ebben segítségére volt, hogy a biztos vezetés tudatában kiengedett a hazai együttes. Rövid idő alatt 28-24 lett az állás, mi több, emberhátrányba került a Mocsai-csapat, de ettől legalább magához tért. Sikerült átvészelni a két percet, majd újult erővel folytatódott a csata. Arra kellett figyelni, hogy - mivel a Löwen otthon 32-29-re verte a Veszprémet - legalább négy gól legyen a különbség. 34-30-nál az utolsó támadás a németeké volt, ám Bielecki kezéből kiesett a labda.

Forrás: foto24.hu

Forrás: foto24.hu

Nézze meg képgalériánkat!

A mostani siker azt jelenti, hogy ha a Veszprém jövő szombaton legyőzi a vendég szlovén Velenjét, már biztos csoportelső, és a nyolcaddöntőben egy csoportnegyedik kerül az útjába.

A Győr 23-21-re nyert a német HC Leipzig otthonában a nőikézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének vasárnapi, 3. fordulójában, és nagy lépést tett az elődöntőbe jutásért.

Megújult szurkolói honlap

Megújult a Veszprém Kézilabda Fan Club hivatalos oldala. A szerkesztők különleges pillanatként jellemzik a régen dédelgetett álom megvalósulását, s továbbra is elsődleges célként fogalmazzák meg a honlap feladatát: hiteles információforrásként szeretnének szolgálni a média és a szurkolók felé.

"Továbbra is arra törekszünk, hogy a hivatalos honlappal együtt, vele kiegészülve megújult formában is ki tudjuk elégíteni a szurkolói igényeket" - áll a honlapon.



női BL, középdöntő, I. csoport, 3. forduló:

HC Leipzig (német) - Győri Audi ETO KC 21-23 (10-9)
Lipcse, 2000 néző
v.: Muro, Rodriguez (spanyol)
Leipzig: Plöger, Schülke (kapusok) - Augsburg 3, Daniels, Eriksson, Holmgren 1, Kudlacz 1, Müller 3, Ommundsen 6, Rösler 1, Schulze, Ulbricht 4, Urne, Wiren 2
Győr: Pálinger (kapus) - Amorim 7, Bradeanu 9, Deáki, Hornyák Á., Kovacsics, Mayer, Mraviková 3, Orbán, Spiridon 3, Vérten 1
hetesek: 3/3, illetve 6/5
kiállítások: 6, illetve 8 perc

A Győrnek a középdöntő hátralévő részét a porccal műtött Görbicz Anita nélkül kell végigküzdenie, de így is jó alkalom kínálkozott, hogy a továbbjutáshoz szükséges idegenbeli pontot megszerezze.

A magyar bajnok az első tíz percben jól játszott, vezetett 4-3-ra, de utána Müller vezérletével fordítottak a hazaiak, és 9-5-nél már Konkoly Csaba vezetőedző kényszerült időkérésre. A légiós Spiridon és Bradeanu duplájával szorosabb lett az állás, és a szünet előtti hajrában majdnem összejött az egyenlítés.

A folytatásban már ez is sikerült (11-11), és ezután már együtt haladt a két gárda. A Győrből a betegsége ellenére játékra jelentkező Amorim is remek szakaszt produkált. Bradeanu kiállítása megtörte a lendületet, de amint a román játékos visszatért, két gólja már a győri vezetést jelentette (17-18). Izgalmasan alakult a végjáték, egyenlített a Lipcse (20-20), de a zárópercet jobban bírta az ETO.

A Győr legközelebb, március 6-án az eddig százszázalékos norvég Larvikot fogadja.

Az állás: 1. Larvik (norvég) 6 pont, 2. Győr 4, 3. Ljubljana (szlovén) 2, 4. Leipzig 0