Vágólapra másolva!
Továbbra is elképesztő formában futballozik Huszti Szabolcs, a Hannover magyar középpályása, aki eltiltásából visszatérve egy góllal és két gólpasszal vette ki részét a Nürnberg elleni 4-1-es győzelemből.

Huszti a Bundesliga legjobb fegyvere

A magyar játékos a második fordulóban négy assziszot ért el a Wolfsburg ellen, majd a Werder 3-2-es legyőzésekor egy assziszt mellett két gólt is szerzett. A túlzott gólöröm miatt kiállított játékos egy meccset kihagyott, majd ott folytatta, ahol abbahagyta.

A Bundesliga hétközi ötödik fordulójában előbb egy okosan lekészített passzával Stindl lőtt gólt (1-0), majd a 30. percben Huszti csente el a labdát a tétova védőtől, és balról, éles szögből bal külsővel a hosszú sarokba lőtt (2-0).


A második félidőben Ya Konan duplázott, a második találata előtt ismét a magyar játékostól kapott álompasszt, a 4-1-es végeredményt Chandler potyaízű gólja jelentette.

Huszti összességében három gólnál és hét asszisztnál jár, ezzel vezeti a német élvonal ponttáblázatát. A második helyen Thomas Müller (Bayern München) áll, nyolc ponttal, Takasi Inui (Frankfurt), illetve Mario Mandzukic (Bayern) hat-hat pontnál tart.

A Hajnal Tamást a szünetig a soraiban tudó VfB Stuttgart hazai pályán szenvedett csúfos, 3-0-s vereséget a Hoffenheimtől, ezzel az utolsó előtti pozícióba csúszott vissza a tabellán.

Eredmények, Bundesliga, 5. forduló:
Augsburg - Bayer Leverkusen 1-3 (0-3)
gól:
Werner (51.), illetve Kiessling (7.), Wollscheid (39.), Schürrle (44.)

Freiburg - Werder Bremen 1-2 (1-0)
gól:
Schmid (36.), illetve Akpala (47.), Hunt (59.)

Hannover - Nürnberg 4-1 (2-0)
gól:
Stindl (21.), Huszti (29.), Ya Konan (52., 64.), illetve Chandler (73.)

Mönchengladbach - Hamburg 2-2 (1-2)
gól:
Stranzl (39.), Álvaro Domínguez (91.), illetve Van der Vaart (35.), Rudnevs (45.)
piros lap: Stranzl (54.)

Stuttgart - Hoffenheim 0-3 (0-1)
gól:
Usami (5.), Joselu (47.), Johnson (58.)