A szondán bukott el a vb-esélyes motoros

HORIZONTAL
Australian motorcycle rider Darcy Ward celebrates after winning the Danish Speedway Grand Prix in Parken in Copenhagen, Denmark on June 29, 2013. AFP PHOTO /SCANPIX/MARTIN SYLVEST ANDERSEN DENMARK OUT
Vágólapra másolva!
A salakmotoros világbajnokság 8., lettországi futamán nem indulhatott el a 22 éves Darcy Ward, miután az esős idő miatt egy nappal elhalasztott verseny előtt alkoholszagot árasztott, ezért a versenybíróság megszondázta, és kiderült, hogy valóban ittas. Nem ez volt a fiatal versenyző első botránya. 

Ward a világbajnoki pontverseny harmadik helyén állt a verseny előtt, bőven lett volna esélye a világbajnoki címre is, de a kizárás miatt a hetedik helyre, szinte reménytelen helyzetbe csúszott vissza. A 22 éves salakmotoros összetörve nyilatkozott az Eurosportnak: „A verseny előtti estén néhány barátommal vacsoráztam, amikor elég rossz híreket kaptam. Emiatt ledöntöttem néhány pohárral, sajnos eggyel többet, mint kellett volna, mert épphogy megbuktam az alkoholteszten – mondta a versenyző.

Az ausztrál versenyző korábban kétszer is állt bíróság előtt, 2013-ban drogfogyasztás miatt került bajba, egy évvel korábban pedig szexuális zaklatás vádjával került bíróság elé, de felmentették. Ward most fogadkozik, hogy soha többé nem tesz ilyet. „Elnézést kérek a sportszerető emberektől, ígérem, többé nem fordul elő ilyen eset – mondta a versenyző.

Ward a Dán Nagydíj megnyerése után Forrás: AFP/Martin Sylvest Andersen

A versenyt Dane Nicki Pedersen nyerte, második a lengyel Krzysztof Kasprzak a második, a harmadik helyen pedig a hétvége nagy győztese, Greg Hancock végzett, aki így öt ponttal növelte előnyét a világbajnoki pontvadászat élén.