Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Jelentős adótartozással lenne polgármester Juhász Péter, a saját pénzügyeit sem tudja kezelni

Juhász, Péter, Juhász Péter
Juhász Péter tucatnyi cége közül számos kényszertörléssel végezte
Fotó: Facebook/Juhász Péter
Vágólapra másolva!
Jelentős adótartozással vágott bele a polgármesteri kampányába Juhász Péter, aki a saját pénzügyeit sem tudja rendben tartani, mégis egy fővárosi kerületet szeretne irányítani. A politikus adószáma májusban nem szerepelt a köztartozásmentes adózók listáján, miközben vállalkozásaiban lefoglalták vagyoni részesedését.
Vágólapra másolva!

A belvárosi polgármesterségre ácsingózó bukott baloldali politikus, Juhász Péter nemcsak a drogfogyasztás és a korábbi élettársával való súlyos dulakodás miatt került a figyelem középpontjába, kétes üzleti ügyei is szerepet játszottak ebben - írta a Magyar Nemzet. 

Juhász tucatnyi cége közül számos kényszertörléssel végezte, egyes vállalkozásai ellen rendszeresen végrehajtásokat rendeltek el.

A politikus egyik legújabb szerzeménye a Macskafogó Kft., amely az elmúlt években nem mutatott fel árbevételt, üzleti tevékenységet nem folytatott, és mindössze egy főt foglalkoztat. A cég 2023 áprilisában került Juhász tulajdonába, és még egy év sem telt el, máris megjelentek nála a végrehajtók.

Erre először 2024 januárjában került sor, majd ismételten áprilisban foglalták le vagyoni részesedését a vállalkozásban az Opten cégadatbázis adatai alapján. A lefoglalásnak több oka lehet, az egyik az, hogy magánszemélyként jelentős adótartozása van. Tovább erősíti ezt a gyanút, hogy Juhász Péter májusban nem szerepelt a köztartozásmentes adózók listáján.

Ez pedig arra utalhat, hogy a drogliberalizációs tevékenységéről is ismert polgármesterjelöltnek rendezetlen adótartozásai vannak.

Ezek az információk komoly kérdéseket vetnek fel Juhász Péter pénzügyi helyzetével és kampányfinanszírozásával kapcsolatban. Az esetleges adótartozások és a lefoglalt vagyoni részesedés fényében felmerül a gyanú, hogy a jelölt által folytatott, és a baloldali pártok által is előszeretettel használt „mikroadománygyűjtés” nemcsak a kampányának finanszírozására szolgál, hanem esetlegesen személyes tartozásai rendezésére is.

A honlapján megtalálható kampányelszámolás finoman szólva sem túl részletes, a költségsorokon szereplő összegek semmilyen más dokumentummal nincsenek alátámasztva.

A saját bevallása szerint is drogfogyasztó polgármesterjelölt körüli pénzügyi kérdések súlyos árnyékot vetnek az általa sokszor hangoztatott átláthatóságra. Az adózási kötelezettségek betartása minden politikai szereplő esetében fontos tényező, hiszen többek között a választók bizalmának alapját az átláthatóság és a jelöltek felelősségteljes pénzügyi magatartása képezi.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről