Következő mérkőzések
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Vágólapra másolva!
A svéd sífutó legenda, Gunde Svan fia, Ferry Svan a favágósport egyik kiemelkedő alakja. Most mégis csaknem végzetes balesetet szenvedett, amikor kis híján levágta a saját lábát.

A svédek sífutó legendája, Gunde Svan versenyzőként négy olimpiai bajnoki címet nyert. Fia, Ferry azonban nem ezt a sportágat választotta, hanem a favágást.

Mielőtt olvasóink azt hinnék, hogy viccelünk, nézzék meg Ferry Svan egyik gyakorlatát. A feladat: faszeletelés.

Nos, a favágásban amúgy klasszis svéd most nagy bajba került, amikor csaknem levágta a saját lábát. Éppen a milánói Világkupa versenyre készült, amikor megtörtént a baj. "Azt hiszem, egy kicsit lelkesen edzettem, mert a baj a saját hibámból történt" - mesélte a sportoló. 

Túlságosan meghajlítottam a fűrészlapot, a tárcsa kipattant és a lábamba vágódott. Nagyon fájt, de nem vesztettem el a fejem. Mivel civilben tűzoltó vagyok, így tudok egy keveset arról, hogyan lehet bekötni egy sebet.

 Elláttam magam, majd utána kerültem be a kórházba. Ott 25 öltéssel varrták össze a sebet. Szerencsém volt, mert a fűrész nem érintett izmot. "

Ferry Svan verseny közben
Fotó: Twitter

Ferry Svan elmondta, hogy a favágósportban szerencsére ritkák az ilyen sérülések. Ő nyolc éve versenyez, de egyszer sem volt még semmi baja. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről