Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia
Vágólapra másolva!
A West Ham United brazil válogatott futballistáját, Lucas Paquetát 10 éves eltiltással sújthatják fogadási csalás miatt.

Nagy bajban a West Ham brazil válogatott focistája

A 2023-ban Konferencia-liga-győztes középpályás iránt korábban a Manchester City is élénken érdeklődött, ám a brazil játékos átigazolása könnyen meghiúsulhat, sőt, ennél sokkal nagyobb bajba kerülhet, amennyiben bebizonyosodik a bűnössége. 

Az angol szövetség azért kezdett nyomozásba Paqueta ellen, mert felmerült annak a gyanúja, hogy a középpályás bizonyos Premier League-meccseken szándékosan kapott sárga lapot.

A hírforrások négy érintett mérkőzésről (Leicester City, Aston Villa, Leeds, Bournemouth) számoltak be, melyek közül hármat még az előző szezonban játszott a West Ham, a negyedik pedig a mostani idény nyitómeccse volt. Paquetát megdöbbentették a súlyos vádak és határozottan tagadja, hogy bármiféle illegális tevékenységbe keveredett volna, és klubja is kiáll a játékos mellett.

Lucas Paqueta
A Manchester City által is kiszemelt Lucas Paqueta fogadási csalásba keveredett
Fotó: AFP (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Rendkívül meglepett és feldúlt, amikor az FA úgy döntött, hogy vádat emel rám. Kilenc hónapja együttműködtem a nyomozás minden lépésében, és minden birtokomban lévő információt megadtam.

Tagadom a vádakat, és minden lélegzetvételemmel küzdeni fogok a nevem tisztázásáért. A folyamatban lévő eljárás miatt nem fűzök a történtekhez további megjegyzést" - olvasható Paqueta közleményében, akinek az elhúzódó fogadási ügye a mostani szezon elején robbant ki.

A fogadási csalás gyanúja egyébként azért erősödött fel, mert a hatóságokat figyelmeztették, hogy számos jelentős fogadást kötöttek Brazíliában arra vonatkozóan, hogy Paqueta sárga lapot kap az említett mérkőzéseken.

Állítólag a fogadásokat a középpályás szülővárosához, a Rio de Janeiróban található Paqueta Islandhez közeli címeken regisztrált új számlákon kötötték meg. 

Amennyiben Paqueta bűnössége bebizonyosodik, a középpályást 10 éves eltiltással sújthatják, így könnyen véget érhet a most 26 éves futballista karrierje. 2022-ben a Stratford Town védője, Kynan Isaac kapott hasonlóan súlyos, egy évtizedes eltiltást, mert kiderült, hogy a barátaival fogadási csalásokat hajtott végre.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről