Ibrahimovic negatív hős lett a rangadón, az Inter jutott az Olasz Kupa-elődöntőbe - videó

fbl Horizontal, Zlatan Ibrahimovic, Romelu Lukaku
AC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic (L) argues with Inter Milan's Belgian forward Romelu Lukaku (R) at the end of the first half of the Italian Cup quarter final football match between Inter Milan and AC Milan on January 26, 2021 at the Meazza stadium in Milan. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjének keddi játéknapján az AC Milan drámai meccsen 2-1-re kikapott a városi rivális Internazionalét a San Siróban, így Antonio Conte csapata készülhet az elődöntőre, ahol a Juventus-Spal mérkőzés győztese vár majd rá. A találkozón hiába szerzett vezetést Zlatan Ibrahimovic, végül a kiállítás sorsára jutott, amely sokba került a Milannak. 

A mérkőzés jó iramban kezdődött, felváltva forogtak veszélyben a kapuk mindkét oldalon, ám sokáig kimaradtak a lehetőségek. Így is volt mit feljegyezni, a Milan a 20. percben ugyanis sérülés miatt elvesztette Simon Kjaert, helyére a nemrég a

Chelsea-től érkező Fikayo Tomori állt be, most debütált a piros-fekete együttesnél.

A sérülés azonban nem zavarta meg a Milant, amely

a 31. percben a vezetést is megszerezte: ki más, mintt Zlatan Ibrahimovic talált a kapuba a jobb kapufa segítségével 14 méterről.

A félidő végén Ibrahimovic és Lukaku szájkaratéja borzolta a kedélyeket,

mindketten kaptak egy-egy sárga lapot. A belga támadót ez nem igazán nyugtatta meg, még az öltözőkbe menet is folytatta a kakaskodást, a csapattársainak kellett lefogniuk.

A második félidőt az Inter kezdte jobban, de a Milan tartotta az egygólos előnyét. A papíron vendég piros-feketék azonban

az 59. percben nehéz helyzetbe kerültek, mivel Ibrahimovic buktatásért megkapta a második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

Az Inter gyorsan kihasználta az emberelőnyt,

a Nicolo Barella által kiharcolt büntetőt Romelu Lukaku a kapufa segítésgével váltotta gólra.

Ha nem lett volna elég az izgalmakból, Paolo Valeri játékvezető megsérült, így a segítőjének kellett levezetnie a hátralévő időt. Az ápolás miatt 10 perc volt a ráadás a rendes játékidőben, amelyben Ciprian Tatarusanu tartotta életben a Milant.

Egészen a 97. percig, amikor a csereként beálló Christian Eriksen szabadrúgásból eldöntötte a továbbjutás sorsát,

így az Inter várja az ellenfelét a négy között.

Olasz Kupa, negyeddöntő
Internazionale-AC Milan 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Lukaku (71., büntetőből), Eriksen (97.), ill. Ibrahimovic (31.)
Kiállítva: Ibrahimovic (59.)