Kéz a kézben tekert át a két bringás a célvonalon - videó

WIELRENNEN, CYCLISME, FRANKRIJK, Horizontal
Slovenian Primoz Roglic of Jumbo-Visma and Danish Jonas Vingegaard of Jumbo-Visma celebrate at the arrival as Vingegaard wins the final stage of the Criterium du Dauphine cycling race, 139km from Saint-Alban-Leysse to Plateau de Solaison, France, Sunday 12 June 2022. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN (Photo by DAVID STOCKMAN / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
A Jumbo Visma versenyzője, a dán Jonas Vingegaard nyerte a Critérium du Dauphiné kerékpárverseny utolsó szakaszát, csapattársa, az összetettet megnyerő szlovén Primoz Roglic előtt.

A július 1-én induló Tour de France legfontosabb felvezető versenyének tartott franciaországi verseny 8., Saint-Alban-Leysse és Plateau de Solaison között 137,5 kilométeres szakaszon a Jumbo-Visma egyértelművé tette, hogy ők a legerősebb csapat.

A két első és egy harmadik kategóriás hegy megmászása után a mezőnyre a kiemelt kategóriás Plateu de Solais-n várt a befutó. Itt már teljesen szétszóródott a mezőny, a Jumbo két sztárjával, az összetettben vezető Primoz Rogliccsal és a második, dán Jonas Vingegaarddal csak a francia AG2R csapat ausztrál bringása Ben O'Connor tudta valamelyest tartani a lépést. De annyira ő sem, hogy megakadályozza, hogy a két jumbós jelentős előnnyel, kéz a kézben guruljon át a célvonalon.

A szakaszgyőzelem Vingegaardé, míg az összetett Roglicé lett. A gyorsasági pontversenyt csapattársuk, a két szakaszgyőzelemmel záró (egy sikert pedig elszórakozó) Wout Van Aert nyerte.

74. Critérium du Dauphiné
8., utolsó szakasz (Saint-Alban-Leysse–Plateau de Salaison, 138.8 km):
1. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 3:49:20,
2. Roglic (szlovén, Jumbo) a. i.,
3. O'Connor (ausztrál, AG2R) 15 mp h.

Az összetett végeredménye:
1. (sárga trikóban) Primoz Roglic 29:11:22,
2. Vingegaard 40 mp h.,
3. O'Connor 1:41 p h.

A gyorsasági pontverseny győztese (zöld trikó):
Wout Van Aert (belga, Jumbo) 88 pont.

A hegyi pontverseny győztese (pöttyös trikó): Pierre Rolland (francia, B&B Hotels-KTM) 71.

A csapatverseny győztese: Jumbo-Visma 87:38:30