Cristiano Ronaldo szakított

fbl Horizontal CELEBRITY FAMILY SIDE BY SIDE FOOTBALL SPORTS AWARD TROPHY
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo (C), holding his "Best Player of the Year 2018 Award" and Portuguese football agent Jorge Mendes (R), holding his "Best Agent of the Year 2018 Award" pose with Ronaldo's companion Georgina Rodriguez (L) and Ronaldo's son Cristiano Jr., holding his father's "433 Fans' Award", during the 10th edition of the Dubai Globe Soccer Awards on January 3, 2019 in Dubai. (Photo by Fabio FERRARI / La Presse / AFP) / Italy OUT - China OUT
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldónak és az egész karrierjét végigkísérő ügynökének, Jorge Mendesnek is elege lett a másikból, így véget ért a futball álompárosának két évtizedes kapcsolata.

Az 56 éves szuperügynök, aki olyan focistákat képvisel, mint David de Gea, Diego Costa, James Rodríguez, João Félix, de ügyfele José Mourinho, az F1-es pilóta Charles Leclerc, vagy az országúti kerékpáros mezőny egyik sztárja, Joao Almeida, a szaúdi szerződés előtt szakított Cristiano Ronaldóval.

A 200 millió eurós éves fizetést garantáló közel-keleti üzletet így már nem ő, hanem a szintén portugál Ricardo Regufe ütötte nyélbe, aki a Nike sportszergyártó munkatársaként került barát kapcsolatba Ronaldóval.

Ronaldo és Mendes kapcsolata a futballsztár novemberi botrányos interjúja miatt ment végérvényesen tönkr. Az ügynök ugyanis óva intetette Ronaldót klubja, a Manchester United besározásától, és arra biztatta a védencét, hogy álljon be a sorba, és maradjon az angol sztárcsapatban. Ronaldo azonban nem hallgatott rá, és a Piers Morgannek adott interjúban mindenkibe és minden belekötött, gyakorlatilag kirúgatta magát a MU-ból. Ronaldo állítólag már korábban megharagudott az ügynökre, amiért az nem talált neki tavaly nyáron BL-induló csapatot (a MU csak az Európa-ligában indulhatott).

Nem lesz több közös mosolygós fotó Forrás: AFP/Fabio Ferrari

A szakítással véget ért a futball egyik leggyümölcsözőbb, két évtizeden át tartó kapcsolata. Mendes már 2003-ban Ronaldo mellett volt, amikor az 17 évesen a Sportingból Manchesterbe igazolt. Ő hozta tető alá a 94 millió eurós madridi, majd a mindenkit megdöbbentő 117 milliós torinói igazolást is, és abban is segített, hogy CR visszatérhessen az Old Traffordra.

Szolgálatait Ronaldo a hírek szerint egy 45 millió eurós görög szigettel hálálta meg, amit nászajándékként vett Mendesnek 2015-ben.

Forrás