Vágólapra másolva!
A szerdai nap sem telt érdekességek nélkül a sport világában, a szokásoknak megfelelően július 12-éről is egy helyen gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket. A Ferencvárossal kapcsolatban a keddi BL-meccsen túl átigazolásokról és a vezetőedző nyilatkozatáról is volt mit beszélni, de egy másik selejtezőn történt randalírozás, valamint az F1 és a rövidpályás gyorskorcsolya is szolgáltatott beszédtémát.

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában a Ferencváros csapata 0-0-s döntetlent ért el a feröeri bajnok Klaksvík otthonában. Amellett, hogy a Fradi ezzel a feröeriek 23 éves sorozatát törte meg, a meccs után a vendégek edzője, Sztanyiszlav Csercseszov mindenkit meglepett az első szavaival, amelyről egy vírusként terjedő videó is készült. Szerdán az is eldőlt, hogy a Fradi által kiszemelt Daler Kuzjajev, a Zenit Szentpétervár 30 éves, 46-szoros orosz válogatott középpályása hol folytatja a pályafutását.

Daler Kuzjajev távozott a Zenittől Forrás: NurPhoto via AFP/Mike Kireev/NurPhoto/Mike Kireev

Egy másik BL-selejtezőjén az izraeli Maccabi Haifa 4-0-ra győzött a máltai Hamrun Spartans otthonában, a vendégdrukkerek mégis az agresszivitásukat mutatták meg a találkozó közben: a második félidő elején feldühödtek a hazai szurkolók rigmusai miatt, és annyira elvesztették a fejüket, hogy a játékvezetőnek hosszú időre félbe kellett szakítani a mérkőzést.

A Forma–1-ben a Scuderia AlphaTauri csapata még kedden jelentett be pilótacserét: a Magyar Nagydíjtól kezdve Nyck de Vries helyét a Red Bull tesztversenyzője, Daniel Ricciardo vette át. Ezután több pilóta is megszólalt az ügy kapcsán, és a többségük igazságtalannak tartja a holland pilóta leváltását és kiállt De Vries mellett.

Liu Shaolin Sándor, az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó a közösségi oldalán osztott meg közös képeket a testvérével, a szintén olimpiai bajnok Liu Shaoanggal, akivel már kínai válogatott szerelésében feszítenek. A korábban magyar színekben szereplő sportolókról a közösségi oldalukra először kerültek fel ilyen képek, amelyek a hozzászólókat is nagyban megosztották.