Társoldalunk:

Egri ralirajt április első hétvégéjén

A különböző szakágakban több mint hetven versenyt rendeznek ebben az évben, az óriási érdeklődéssel várt rali ob a jövő pénteken rajtol Egerben - derült ki a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség idénynyitó sajtótájékoztatóján, a Hungaroringen.

A különböző viadalok mellett az idén több mint egy tucat nemzetközi versenyt is lebonyolítanak, így többek között a Budapest-ralit, amely tízszeres szorzóval számít a FIA Európa-kupa sorozatába, valamint az ötös erősségű Duna-Alba-ralit.

A nyolcfutamos rali ob-n számos új szabályt vezetnek be: többek között a versenyek össztávját 110 és 150 km között kell tervezni, s egy nap csak egyetlen szervizpark kialakítására kell törekednie a rendezőknek. Vegyes talajú - azaz aszfalt és murva - futamok nem szervezhetők, de a prológ és az úgynevezett szuper-speciál kivétel lehet ez alól.

A bajnokságban 15 pilóta indulhat Arany-licenccel: ezek a versenyzők az előttük startoló autó után nem egy, hanem két perccel rajtolhatnak. A címvédő Benik Balázs, és a korábban sorozatban győztes ifj. Tóth János FIA B prioritású versenyzők lettek.

Benik és a többiek
Sokan új autóval, navigátorral, csapatban, néhányan a régi felállásban vágnak neki, egri beharangozónkban igyekszünk mindenről minél pontosabb képet adni, hamarosan.
Benik idén még három vb-futamon indulna>>>
A rali-ob menetrendje:
április 2-4.: Start-Autó-rali (Eger)
április 23-25.: 11. Tavaszi-rali (Miskolc)
május 20-22.: Duna-Alba-rali (Székesfehérvár)
június 17-19.: Szombathely-rali
július 9-11.: Veszprém-rali
augusztus 6-8.: 18. Budapest-rali
szeptember 17-19.: 37. Mecsek-rali
október 22-24.: 4. Őszi-rali (Tokaj)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK