Vágólapra másolva!

Rögbi: Ausztrália másodszor lett világbajnok<br/>

Ausztrália 35-12-re legyőzte Franciaországot a rögbi-világbajnokság szombati döntőjében, és a walesi Cardiffban elért sikere révén a sportág történetének első kétszeres vb-győztese lett.

Fotó: Reuters

Tovább tart a déli félteke hegemóniája

Végül 72 500 jegytulajdonos foglalhatta el helyét a szurkolóktól arany és zöld, illetve kék-fehér-piros színekben pompázó Millennium-stadionban. A 45 percig tartó záróünnepség és a himnuszok után kezdődött a mérkőzés, amelyen az ausztrálok - a címvédő dél-afrikaiak elődöntőbeli felülmúlása (27-21) után - a franciákkal szemben biztosították, hogy az északi félteke továbbra se jusson vb-aranyéremhez rögbiben.

Fotó: Reuters

Ausztrália lépéselőnyben volt

Az első, 1991-es vb-t megnyerő Auszrália szünet után növelte előnyét, védelme - amely az egész tornán, hat összecsapás alatt mindössze egyetlen támadást engedett át - csupán egyszer került igazán nehéz helyzetbe, de abból sem született francia cél (ötpontos akció, a labda földre helyezése az ellen-térfél végén). Az ausztráloknak viszont sikerült az áttörés: az a Matt Burke volt kétszer is eredményes, aki ezzel a torna pontlistájának második helyén végzett (101 pont), éppenhogy lemaradva az éllovas argentin Gonzalo Queasdától (102).

Fotó: Reuters

Az angol királynő gratulál a világbajnoknak

***

Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a magyar rögbi-válogatott a franciaországi Mentonban 22-7-re kikapott Monacótól, így az ellenfél jutott tovább

(MTI)

Ajánló: