Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint péntekről szombatra virradó éjjel döntenek arról Vancouverben, hogy hol rendezik a 2013-as jégkorong-világbajnokságot, a jelentkezők között van a magyar szövetség (MJSZ) is.

A nemzetközi szövetség (IIHF) rendhagyó módon nem a májusi közgyűlésén, hanem már most, a féléves kongresszusán határoz arról, hogy hol lesz hat év múlva a vb. A magyarok mellett a svédek, a csehek, valamint a fehéroroszok kandidálnak.

A magyar pályázat érdekessége, hogy Studniczky Ferenc elnök, Pásztor György tiszteletbeli elnök és Kovács Zoltán főtitkár mellett Brendan Morrison, az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt Vancouver Canucks sztárja is megpróbálja majd meggyőzni az IIHF tagországainak képviselőit.

Morrison szülei több évig éltek Magyarországon, és ebből kifolyólag alakult ki jó kapcsolat az MJSZ és a kitűnő csatár között.

A magyarok pályáztak már a 2011-es és a 2012-es vb-re is, de nem sikerült elnyerni a rendezési jogot. Olyan ország még nem adott otthont vb-nek, amelynek válogatottja nem az élvonalban szerepel.