Társoldalunk:

Visszavágott Kanadának, az 5. helyért játszhat a magyar pólóválogatott

2019.06.22. 11:28

Az ötödik helyért játszhat a magyar válogatott a férfi vízilabda világliga belgrádi szuperdöntőjében, miután szombaton a rájátszás első fordulójában 15-8-ra legyőzte a kanadai csapatot.

A magyar csapatból hiányzott az eltiltott Kardos Gergely.
A két csapat a torna keddi nyitónapján is találkozott egymással, akkor nagy meglepetésre a kanadaiak 10-9-es, történelmi győzelmet arattak.
A magyarok ezúttal nem adtak olyan előnyt a kanadaiaknak, mint a két csapat első összecsapásakor (1-5), s bár a tengerentúliak szombaton 2-1-re vezettek, az első negyedet a kétgólos Bátori Bence vezetésével hozták a fehér sapkások.

A Märcz Tamás vezette férfi vízilabda-válogatott visszavágott KanadánakForrás: Madar Dávid/MVLSZ

A második játékrészben is a magyarok játszottak fölényben, a kanadaiak inkább csak emberelőnyben jelentettek veszélyt, de még akkor is többször elakadt a labda a Kardos helyébe lépett Bisztritsányi Dávidban. Kétgólos magyar előnnyel fordultak a csapatok.
A nagyszünet után is magabiztosan játszottak a magyarok, a kanadaiaknak csak felvillanásaik voltak, így a zárófelvonás előtt négygólos volt az előny (11-7).
A negyedik negyedben még tovább nőtt a különbség, így a magyarok fölényes győzelmet arattak.

Eredmény:
az 5-8. helyért:
Magyarország-Kanada 15-8 (4-3, 4-3, 3-1, 4-1)
gólszerzők: Bátori, Kovács, Kállay 3, Erdélyi 2, Pásztor, Jansik D., Német, Gór-Nagy 1-1, illetve D'Souza 3, Gardijan, Halajian 2-2, Bicari 1

A másik helyosztón Japán 13-12-re legyőzte Kazahsztánt, így velük játszik az 5. helyért Märcz Tamás csapata. A csoportkörben már találkozott egymással a két gárda, s a vége 13-9-es magyar győzelem lett.